Bratislavské rezy s čokoládovou polevou

Recept Bratislavské rezy s čokoládovou polevou

Pridal: Marta Mlyn, 9.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aj hlavné mesto Slovenskej republiky má svoj koláčik. A veľmi chutný. Základné cestá sú spolu z ôsmich vajíčok, ale je to na veľký plech, zákuskov vám vyjde veľa, takže sa nemusíte báť, že toho bude málo :) rumovým sirupom polievam jedno z ciest, bude krásne vláčne a veľmi chutné. Zaujímavé na tomto koláčiku je to, že spodné cesto potierame rozpustenou čokoládou a následne toto cesto prevrátim opačne, čiže čokoláda dole. Vyskúšajte, u nás doma sú veľmi obľúbené. Autor: Marta M.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marta Mlyn, 9.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

8 ksvajce
8 lyžíckryštálový cukor
8 lyžícpolohrubá múka
1 ksprášok do pečiva

Náplň:

3 ksžĺtok
3 lyžicepráškový cukor
1 ksZlatý klas
200 mlmlieko
250 gmaslo

Sirup:

100 gkryštálový cukor
150 mlvoda
1 dclrum

Ďalej:

200 gčokoláda
180 gmaslo
1 hrnčekdžem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pečiem 2 piškóty po 4 vajíčka na 180 stupňov asi 20 minút. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po jednom pridávame žĺtky, cukor a zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva.
  2. Z vody a cukru uvarím sirup, pridám rum a premiešam.
  3. Jednu piškótu natriem čokoládou a nechám stuhnúť. Prevrátim a natriem džemom. Prikryjem druhou piškótou a polievam vychladnutým sirupom.
  4. Krém:
    Z mlieka a pudingu uvarím hustú kašu. Žĺtky s práškovým cukrom šľahám nad parou. Vyšľahané žĺtky vylejem do teplého pudingu. Vymiešame spolu a pripravený krém natriem na piškótu.
  5. Polejeme čokoládovou polevou. Nechám odstáť v chlade do druhého dňa a krájam ostrým zoubkovým nožom, ktorý vopred namočím do horúcej vody.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť