Bratislavské pliecko s cestovinami

Recept Bratislavské pliecko s cestovinami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vonku je nevľúdne počasie, tak som to chlapcom trochu rozsvietila aspoň na tanieri... :-) A čo ste dnes varili na obed vy? Samozrejme, prílohu si môžete zvoliť podľa vlastnej chuti, nám doma najviac chutia kolienka. S omáčkou to je nebíčko v papuľke. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

cca 800 gbravčové pliecko
2 kscibuľa
2 lyžiceparadajkový pretlak
1 vrecúškomrazená baby karotka
1/2 sáčkumrazený hrášok
1 ksčerstvý koreňový petržlen
2 kssterilizovaná uhorka
cca 750 mlmäsový vývar
1/2citrónová šťava
200 mlmlieko
100 mlsmotana na šľahanie
voda
hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Takto pripravené plátky mäsa sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme na dno tlakového hrnca. Vo výpeku orestujeme cibuľu, zalejeme trochou vody, premiešame a vlejeme na mäso. Pridáme paradajkový pretlak a soľ, zalejeme vývarom, aby mäso bolo úplne ponorené, hrniec uzavrieme a dusíme asi 40 minút.
  3. Potom mäso vyberieme, vsypeme petržlen a necháme asi 5 minút variť. Pridáme mrkvu a uhorky a opäť chvíľu varíme, nakoniec vsypeme hrášok, vlejeme citrónovú šťavu a zápražku zo studenej vody a trochy hladkej múky a varíme asi 10 minút.
  4. V tejto fáze dochutíme soľou a korením, zriedime mliekom a zjemníme smotanou, vložíme späť mäso a necháme prehriať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
9.11.2020, Lenka85 odpovedať10

Je to mňamka

9.11.2020, Lenka85 odpovedať10

Bratislavské plecko s těstovinami jsme dnes vyzkoušeli a je to mňamka...

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť