NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bratislavské pliecko s cestovinami
Bratislavské pliecko s cestovinami
Recept Bratislavské pliecko s cestovinami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   7.5.2021

Bratislavské pliecko s cestovinami

Vonku je nevľúdne počasie, tak som to chlapcom trochu rozsvietila aspoň na tanieri... :-) A čo ste dnes varili na obed vy? Samozrejme, prílohu si môžete zvoliť podľa vlastnej chuti, nám doma najviac chutia kolienka. S omáčkou to je nebíčko v papuľke. Autor: Danka

Suroviny
cca 800 g
bravčové pliecko
2 ks
cibuľa
2 lyžice
paradajkový pretlak
1 vrecúško
mrazená baby karotka
1/2 sáčku
mrazený hrášok
1 ks
čerstvý koreňový petržlen
2 ks
sterilizovaná uhorka
cca 750 ml
mäsový vývar
1/2
citrónová šťava
200 ml
mlieko
100 ml
smotana na šľahanie
voda
hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Takto pripravené plátky mäsa sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme na dno tlakového hrnca. Vo výpeku orestujeme cibuľu, zalejeme trochou vody, premiešame a vlejeme na mäso. Pridáme paradajkový pretlak a soľ, zalejeme vývarom, aby mäso bolo úplne ponorené, hrniec uzavrieme a dusíme asi 40 minút.
  3. Potom mäso vyberieme, vsypeme petržlen a necháme asi 5 minút variť. Pridáme mrkvu a uhorky a opäť chvíľu varíme, nakoniec vsypeme hrášok, vlejeme citrónovú šťavu a zápražku zo studenej vody a trochy hladkej múky a varíme asi 10 minút.
  4. V tejto fáze dochutíme soľou a korením, zriedime mliekom a zjemníme smotanou, vložíme späť mäso a necháme prehriať.
Komentáre k receptu
Lenka85    ·   9.11.2020   ·   Odpovedať   ·  

Je to mňamka

Lenka85    ·   9.11.2020   ·   Odpovedať   ·  

Bratislavské plecko s těstovinami jsme dnes vyzkoušeli a je to mňamka...

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár