NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Brabantské tortičky s marcipánom
Brabantské tortičky s marcipánom
Recept Brabantské tortičky s marcipánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   6.10.2020

Brabantské tortičky s marcipánom

Ja najskôr vianočné cukrovinky máčam v čokoláde a až potom ich lepím. Pri tomto postupe si však treba dávať pozor, ako namočené kúsky chytáme rukami, aby nezostali odtlačky na čokoláde. Nevyzerá to vtedy veľmi dobre, preto je treba dávať pozor. Lepila som tentoraz Nutellou, nerobila som žiadny špeciálny krém, pretože som toho vianočného pečiva robila viac, nestíhala som. Zdobila som marcipánom, ale vy ho nemusíte používať, ako chcete. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

250 g
hladká múka
80 g
práškový cukor
180 g
tuk
80 g
mleté orechy
½ lyžičky
škorica

Krém:

nutela

Poleva:

150 g
čokoláda na varenie
75 g
Omega
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a upečieme. Pečieme na 170 stupňov dozlatista.
  3. Polovicu koliesok namočíme do čokoládovej polevy a ako poleva zaschne, ozdobíme vločkou z marcipánu (na ozdobenie môžeme tiež použiť polku orecha alebo mandľu).
  4. Po zaschnutí polevy zlepíme kolieska nutelou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár