Brabantské tortičky s marcipánom

Pridal: Petra H, 6.10.2020
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ja najskôr vianočné cukrovinky máčam v čokoláde a až potom ich lepím. Pri tomto postupe si však treba dávať pozor, ako namočené kúsky chytáme rukami, aby nezostali odtlačky na čokoláde. Nevyzerá to vtedy veľmi dobre, preto je treba dávať pozor. Lepila som tentoraz Nutellou, nerobila som žiadny špeciálny krém, pretože som toho vianočného pečiva robila viac, nestíhala som. Zdobila som marcipánom, ale vy ho nemusíte používať, ako chcete. Autor: Petra H.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 6.10.2020
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Suroviny:
250 ghladká múka
80 gpráškový cukor
180 gtuk
80 gmleté orechy
½ lyžičkyškorica
Krém:
nutela
Poleva:
150 gčokoláda na varenie
75 gOmega
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
- Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a upečieme. Pečieme na 170 stupňov dozlatista.
- Polovicu koliesok namočíme do čokoládovej polevy a ako poleva zaschne, ozdobíme vločkou z marcipánu (na ozdobenie môžeme tiež použiť polku orecha alebo mandľu).
- Po zaschnutí polevy zlepíme kolieska nutelou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Brabantské dortíčky s marcipánem.
KOMENTÁRE K RECEPTU