Brabantské tortičky s marcipánom

Recept Brabantské tortičky s marcipánom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ja najskôr vianočné cukrovinky máčam v čokoláde a až potom ich lepím. Pri tomto postupe si však treba dávať pozor, ako namočené kúsky chytáme rukami, aby nezostali odtlačky na čokoláde. Nevyzerá to vtedy veľmi dobre, preto je treba dávať pozor. Lepila som tentoraz Nutellou, nerobila som žiadny špeciálny krém, pretože som toho vianočného pečiva robila viac, nestíhala som. Zdobila som marcipánom, ale vy ho nemusíte používať, ako chcete. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

250 ghladká múka
80 gpráškový cukor
180 gtuk
80 gmleté orechy
½ lyžičkyškorica

Krém:

nutela

Poleva:

150 gčokoláda na varenie
75 gOmega

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a upečieme. Pečieme na 170 stupňov dozlatista.
  3. Polovicu koliesok namočíme do čokoládovej polevy a ako poleva zaschne, ozdobíme vločkou z marcipánu (na ozdobenie môžeme tiež použiť polku orecha alebo mandľu).
  4. Po zaschnutí polevy zlepíme kolieska nutelou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť