Brabantské orieškové tortičky

Recept Brabantské orieškové tortičky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ste fanúšikom orieškových krémov, tak odporúčam vyskúšať tieto koláčiky. Sú luxusné. Aj s tou čokoládou navrchu a ozdobené pistáciami, no vyzerajú a chutia božsky :) Autor: Sladkosti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

160 ghladká múka
80 gstrúhané lieskové orechy
80 gpráškový cukor
120 gmaslo
1 ksvajce
1 lyžica kakao
štipkasoľ
1/2 lyžičkymletá škorica

Krém:

100 gmaslo
1 lyžičkapráškový cukor
100 gkúpená lieskovooriešková nátierka
podľa chutirum alebo lieskovoorieškový likér

Ostatné:

na doskumúka
papier na pečenie
pikantná marmeláda
rozpustená horká čokoláda
sekané nesolené pistáciové oriešky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme krém. Maslo vyšľaháme s lyžicou cukru, pridáme lieskovoorieškovú nátierku a pridáme aj rum alebo likér podľa chuti.
  2. Múku preosejeme, pridáme práškový cukor, orechy, nakrájané maslo na kocky, pridáme aj vajíčko, lyžicu kakaa, nezabudnite ani na štipku soli a mletú škoricu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrojíme kolieska.
  3. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 170 stupňov asi 8 minút.
  4. Upečené potrieme marmeládou, cukrárskym sáčkom navrstvíme krém a kolieska zlepíme. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom vrch namočíme do čokolády a posypeme sekanými pistáciami.

Môj blog: Sladkosti

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť