Brabantské orieškové tortičky

Pridal: Sladkosti.net, 12.10.2020
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak ste fanúšikom orieškových krémov, tak odporúčam vyskúšať tieto koláčiky. Sú luxusné. Aj s tou čokoládou navrchu a ozdobené pistáciami, no vyzerajú a chutia božsky :) Autor: Sladkosti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Sladkosti.net, 12.10.2020
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
160 ghladká múka
80 gstrúhané lieskové orechy
80 gpráškový cukor
120 gmaslo
1 ksvajce
1 lyžica kakao
štipkasoľ
1/2 lyžičkymletá škorica
Krém:
100 gmaslo
1 lyžičkapráškový cukor
100 gkúpená lieskovooriešková nátierka
podľa chutirum alebo lieskovoorieškový likér
Ostatné:
na doskumúka
papier na pečenie
pikantná marmeláda
rozpustená horká čokoláda
sekané nesolené pistáciové oriešky
- Najskôr si pripravíme krém. Maslo vyšľaháme s lyžicou cukru, pridáme lieskovoorieškovú nátierku a pridáme aj rum alebo likér podľa chuti.
- Múku preosejeme, pridáme práškový cukor, orechy, nakrájané maslo na kocky, pridáme aj vajíčko, lyžicu kakaa, nezabudnite ani na štipku soli a mletú škoricu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrojíme kolieska.
- Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 170 stupňov asi 8 minút.
- Upečené potrieme marmeládou, cukrárskym sáčkom navrstvíme krém a kolieska zlepíme. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom vrch namočíme do čokolády a posypeme sekanými pistáciami.
Môj blog: Sladkosti
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Brabantské oříškové dortíčky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Brabanckie orzechowe torciki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Brabanter Nuss-Kekse an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mogyorós-kakaós korongok csokival.
KOMENTÁRE K RECEPTU