Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý

Recept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý

Pridal: Jaja79, 23.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Recept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchýRecept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchýRecept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Odporúčam ho každému, kto nemá rád presladené dezerty, po ktorých musí vypiť pohár vody, aby mu prešla sladká chuť z úst nižšie :) Samozrejme, kto má rád sladšie, môže pridať viac cukru, ale neodporúčam. Takto ako to je v recepte, je to úplne top. Nie nadarmo boli babičky super pekárky a kuchárky. Toto je recept starý a tradičný, preto si ho uložte, aby vydržal ďalšie desaťročia. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Recept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchýRecept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchýRecept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý

Pridal: Jaja79, 23.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Na cesto:

400 ghladká múka
200 gmaslo
150 gpráškový cukor
štipkasoľ
2-3 lyžicemlieko
1 ksvajce

Na krém:

600 mlkyslá smotana
2 bal.vanilkový puding
150 gkryštálový cukor
500 mlmlieko
1 kscitrónová kôra
1 kscitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú múku preosejeme do misky, pridáme na kocky nakrájané maslo izbovej teploty (môžete maslo zameniť za margarín, ale s maslom je to oveľa chutnejšie), pridáme aj práškový cukor, štipku soli, vajíčko a spracujeme hladkú guličku cesta. Pokiaľ je nutné, pridáme aj 2-3 lyžice mlieka. Záleží na veľkosti vajíčka a na tom, ako je cesto po vypracovaní tuhé. Malo by sa dať pekne váľať, nemalo by sa trhať.
  2. Spracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
  3. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme bokom vychladnúť. Po vychladnutí pridáme kyslú smotanu a šťavu (aj kôru pre chuť) z jedného citróna.
  4. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na veľkosť plechu (20x30 cm), preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme smotanový krém. Zakryjeme ho druhou polovicou cesta a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu, ale sledujeme.
  6. Necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť