Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý

Recept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý

Pridal: Jaja79, 23.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Recept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchýRecept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchýRecept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Odporúčam ho každému, kto nemá rád presladené dezerty, po ktorých musí vypiť pohár vody, aby mu prešla sladká chuť z úst nižšie :) Samozrejme, kto má rád sladšie, môže pridať viac cukru, ale neodporúčam. Takto ako to je v recepte, je to úplne top. Nie nadarmo boli babičky super pekárky a kuchárky. Toto je recept starý a tradičný, preto si ho uložte, aby vydržal ďalšie desaťročia. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Recept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchýRecept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchýRecept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý

Pridal: Jaja79, 23.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Na cesto:

400 ghladká múka
200 gmaslo
150 gpráškový cukor
štipkasoľ
2-3 lyžicemlieko
1 ksvajce

Na krém:

600 mlkyslá smotana
2 bal.vanilkový puding
150 gkryštálový cukor
500 mlmlieko
1 kscitrónová kôra
1 kscitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú múku preosejeme do misky, pridáme na kocky nakrájané maslo izbovej teploty (môžete maslo zameniť za margarín, ale s maslom je to oveľa chutnejšie), pridáme aj práškový cukor, štipku soli, vajíčko a spracujeme hladkú guličku cesta. Pokiaľ je nutné, pridáme aj 2-3 lyžice mlieka. Záleží na veľkosti vajíčka a na tom, ako je cesto po vypracovaní tuhé. Malo by sa dať pekne váľať, nemalo by sa trhať.
  2. Spracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
  3. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme bokom vychladnúť. Po vychladnutí pridáme kyslú smotanu a šťavu (aj kôru pre chuť) z jedného citróna.
  4. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na veľkosť plechu (20x30 cm), preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme smotanový krém. Zakryjeme ho druhou polovicou cesta a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu, ale sledujeme.
  6. Necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Hmmm, no neviem ale vzhľadom na celkom dosť nizke cesto, by som povedala ze si pýta kypriaci prášok. Inak plnka vynikajuca

31.3.2022, NejLucka (administrátor) odpovedať00

kypřicí prášek není nutný.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť