NajRecept.sk Dezerty Múčniky Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý
Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý
Recept Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý
Jaja79    ·   23.4.2021

Božský babičkin smotanový koláčik, ktorý je neuveriteľne jednoduchý

Jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Odporúčam ho každému, kto nemá rád presladené dezerty, po ktorých musí vypiť pohár vody, aby mu prešla sladká chuť z úst nižšie :) Samozrejme, kto má rád sladšie, môže pridať viac cukru, ale neodporúčam. Takto ako to je v recepte, je to úplne top. Nie nadarmo boli babičky super pekárky a kuchárky. Toto je recept starý a tradičný, preto si ho uložte, aby vydržal ďalšie desaťročia. Autor: Jaja

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Na cesto:

400 g
hladká múka
200 g
maslo
150 g
práškový cukor
štipka
soľ
2-3 lyžice
mlieko
1 ks
vajce

Na krém:

600 ml
kyslá smotana
2 bal.
vanilkový puding
150 g
kryštálový cukor
500 ml
mlieko
1 ks
citrónová kôra
1 ks
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hladkú múku preosejeme do misky, pridáme na kocky nakrájané maslo izbovej teploty (môžete maslo zameniť za margarín, ale s maslom je to oveľa chutnejšie), pridáme aj práškový cukor, štipku soli, vajíčko a spracujeme hladkú guličku cesta. Pokiaľ je nutné, pridáme aj 2-3 lyžice mlieka. Záleží na veľkosti vajíčka a na tom, ako je cesto po vypracovaní tuhé. Malo by sa dať pekne váľať, nemalo by sa trhať.
  2. Spracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
  3. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme bokom vychladnúť. Po vychladnutí pridáme kyslú smotanu a šťavu (aj kôru pre chuť) z jedného citróna.
  4. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na veľkosť plechu (20x30 cm), preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme smotanový krém. Zakryjeme ho druhou polovicou cesta a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu, ale sledujeme.
  6. Necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Papricka    ·   27.2.2022   ·   Odpovedať   ·  

Hmmm, no neviem ale vzhľadom na celkom dosť nizke cesto, by som povedala ze si pýta kypriaci prášok. Inak plnka vynikajuca

NejLucka NejLucka    ·   31.3.2022   ·   Odpovedať   ·  

kypřicí prášek není nutný.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov