Božské rezy dalmatin

Recept Božské rezy dalmatin

Pridal: Gaštanka, 30.10.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Lahodné kocky s čierno bielym cestom. Čokoládový krém, na vrchu lahodná šľahačka a ešte postrúhaná čokoláda.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Gaštanka, 30.10.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Svetlé cesto:

6 ksbielok
6 lyžíckryštálový cukor
6 lyžícpolohrubá múka
1 lyžicaolej
1/2 bal.prášok do pečiva

Tmavé cesto:

6 ksžĺtok
6 lyžíckryštálový cukor
6 lyžícpolohrubá múka
2 lyžicekakao
1 lyžicaolej
100 mlmlieko
1/2 bal.prášok do pečiva

Na poliatie:

500 mlmlieko
5 lyžíckryštálový cukor

Krem:

1 lmlieko
3 bal. čokoládový puding
10 lyžíckryštálový cukor
250 gmaslo

Ďalej:

500 mlsmotana na šľahanie
100 gčokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto lyžicami navrstvíme v kôpkach na papierom vyložený plech na pečenie o rozmere 34 x 40 cm.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvíme medzi biele kôpky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata.
  3. Upečené cesto polejeme mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.
  4. Krém:
    Klasicky uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.
  5. Krém navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a na vrch navrstvíme ušľahanú šľahačku. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť