Božské rezy dalmatin
Lahodné kocky s čierno bielym cestom. Čokoládový krém, na vrchu lahodná šľahačka a ešte postrúhaná čokoláda.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Svetlé cesto:
6 ksbielok
6 lyžíckryštálový cukor
6 lyžícpolohrubá múka
1 lyžicaolej
1/2 bal.prášok do pečiva
Tmavé cesto:
6 ksžĺtok
6 lyžíckryštálový cukor
6 lyžícpolohrubá múka
2 lyžicekakao
1 lyžicaolej
100 mlmlieko
1/2 bal.prášok do pečiva
Na poliatie:
500 mlmlieko
5 lyžíckryštálový cukor
Krem:
1 lmlieko
3 bal. čokoládový puding
10 lyžíckryštálový cukor
250 gmaslo
Ďalej:
500 mlsmotana na šľahanie
100 gčokoláda
- Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto lyžicami navrstvíme v kôpkach na papierom vyložený plech na pečenie o rozmere 34 x 40 cm.
- Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvíme medzi biele kôpky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata.
- Upečené cesto polejeme mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.
- Krém:
Klasicky uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding. - Krém navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a na vrch navrstvíme ušľahanú šľahačku. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Božské řezy DALMATIN.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Boskie ciasto DALMATYŃCZYK.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Dalmatiner Kuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Isteni DALMATA szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU