NajRecept.sk Dezerty Múčniky Božské rezy dalmatin
Božské rezy dalmatin
Recept Božské rezy dalmatin
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Gaštanka    ·   30.10.2021

Božské rezy dalmatin

Lahodné kocky s čierno bielym cestom. Čokoládový krém, na vrchu lahodná šľahačka a ešte postrúhaná čokoláda.

Suroviny

Svetlé cesto:

6 ks
bielok
6 lyžíc
kryštálový cukor
6 lyžíc
polohrubá múka
1 lyžica
olej
1/2 bal.
prášok do pečiva

Tmavé cesto:

6 ks
žĺtok
6 lyžíc
kryštálový cukor
6 lyžíc
polohrubá múka
2 lyžice
kakao
1 lyžica
olej
100 ml
mlieko
1/2 bal.
prášok do pečiva

Na poliatie:

500 ml
mlieko
5 lyžíc
kryštálový cukor

Krem:

1 l
mlieko
3 bal.
čokoládový puding
10 lyžíc
kryštálový cukor
250 g
maslo

Ďalej:

500 ml
smotana na šľahanie
100 g
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto lyžicami navrstvíme v kôpkach na papierom vyložený plech na pečenie o rozmere 34 x 40 cm.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvíme medzi biele kôpky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata.
  3. Upečené cesto polejeme mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.
  4. Krém:
    Klasicky uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.
  5. Krém navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a na vrch navrstvíme ušľahanú šľahačku. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár