Božské košíčky Izidor podľa Marianky

Recept Božské košíčky Izidor podľa Marianky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najlepšie nielen sviatočné cukrovinky, ale pokojne aj nedeľná chuťovka. Tento recept robím dlho, ale nikdy som neskúsila použiť malé formičky. Vyzerajú krásne a sú aj praktické. Na jeden hlt. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
200 gpráškový cukor
1 ksvajce
140 gmleté vlašské orechy
2 lyžicekakao
250 gmaslo
na štipku nožaškorica
1 kscitrón - kôra
1 kscitrón - šťava

Orechová plnka:

300 gmleté orechy
100 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 mlrum

Krém:

3 ksvajce
150 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
300 gmaslo
2 lyžicekakao

Poleva:

200 gčokoláda
100 gtuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme do jednotnej hmoty, ktorú odložíme na chvíľu do mrazničky. Po chvíli cesto vyberieme a plníme košíčky tak, aby nám v strede zostala malá jamka.
  2. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre po dobu 7 minút - pečieme pri teplote 170 stupňov.
  3. Všetky suroviny na orechovú plnku vymiešame v miske.
  4. Upečené košíčky vyklopíme z formičiek, navrstvíme džem, ktorý zakryjeme orechovou plnkou. Necháme zatuhnúť a na orechovú plnku nastriekame cukrárskym sáčkom krém.
  5. Krém pripravíme tak, že vajíčka spolu s cukrom a vanilkou vyšľaháme vo vodnom kúpeli dotuha. Necháme vychladnúť a potom pridáme maslo a kakao. Stále šľaháme, kým nemáme krásne hladký krém.
  6. Keď máme na košíčkoch nastriekaný krém, odložíme celé košíčky do chladničky. Po dôkladnom zatuhnutí krému povrch namočíme do čokoládovej polevy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť