Boršč podľa Lacusin

Pridal: Lacusin, 20.9.2020
Kategorie: Boršč, Husté polievky, Polievky, Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Boršč podľa Lacusin
FOTKA OD VÁS
Pridal: Lacusin, 20.9.2020
Kategorie: Boršč, Husté polievky, Polievky, Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
500 ghovädzie mäso
1 lyžicamasť
4 ksmenšia červená repa
1 ksmrkva
1 kspetržlen
0,5 kszeler
200 gbiela kapusta
2 ksbobkový list
8 guličiekčierne korenie
1 plechovkakrájané paradajky aj s nálevom
2 strúčikycesnak
podľa potreby soľ
podľa potrebykorenie
1 ksklobása
- V hrnci rozohrejeme masť a opečieme na nej mäso zo všetkých strán.
- Opečené mäso zalejeme studenou vodou, pridáme korenie, bobkový list a soľ a varíme do zmäknutia mäsa.
- Mäso vyberieme, vývar precedíme. Do vývaru vložíme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, repu, nakrájanú kapustu na rezance a paradajky z konzervy.
- Povaríme do zmäknutia zeleniny. Potom pridáme cesnak, dochutíme soľou a korením.
- Na záver vmiešame opečenú klobásu nakrájanú na kolieska či kocky.
- Podávame s lyžicou kyslej smotany.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Boršč podle Lacusin.
KOMENTÁRE K RECEPTU