NajRecept.sk Polievky Husté polievky Boršč Boršč podľa Lacusin
Boršč podľa Lacusin
Recept Boršč podľa Lacusin
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   20.9.2020

Boršč podľa Lacusin

Boršč podľa Lacusin

Suroviny
500 g
hovädzie mäso
1 lyžica
masť
4 ks
menšia červená repa
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
0,5 ks
zeler
200 g
biela kapusta
2 ks
bobkový list
8 guličiek
čierne korenie
1 plechovka
krájané paradajky aj s nálevom
2 strúčiky
cesnak
podľa potreby
soľ
podľa potreby
korenie
1 ks
klobása
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci rozohrejeme masť a opečieme na nej mäso zo všetkých strán.
  2. Opečené mäso zalejeme studenou vodou, pridáme korenie, bobkový list a soľ a varíme do zmäknutia mäsa.
  3. Mäso vyberieme, vývar precedíme. Do vývaru vložíme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, repu, nakrájanú kapustu na rezance a paradajky z konzervy.
  4. Povaríme do zmäknutia zeleniny. Potom pridáme cesnak, dochutíme soľou a korením.
  5. Na záver vmiešame opečenú klobásu nakrájanú na kolieska či kocky.
  6. Podávame s lyžicou kyslej smotany.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár