Boršč podľa Lacusin

Recept Boršč podľa Lacusin

Pridal: Lacusin, 20.9.2020

Kategorie: Boršč, Hovädzie mäso, Husté polievky, Mäso, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Boršč podľa Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 20.9.2020

Kategorie: Boršč, Hovädzie mäso, Husté polievky, Mäso, Polievky

SUROVINY

500 ghovädzie mäso
1 lyžicamasť
4 ksmenšia červená repa
1 ksmrkva
1 kspetržlen
0,5 kszeler
200 gbiela kapusta
2 ksbobkový list
8 guličiekčierne korenie
1 plechovkakrájané paradajky aj s nálevom
2 strúčikycesnak
podľa potreby soľ
podľa potrebykorenie
1 ksklobása

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci rozohrejeme masť a opečieme na nej mäso zo všetkých strán.
  2. Opečené mäso zalejeme studenou vodou, pridáme korenie, bobkový list a soľ a varíme do zmäknutia mäsa.
  3. Mäso vyberieme, vývar precedíme. Do vývaru vložíme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, repu, nakrájanú kapustu na rezance a paradajky z konzervy.
  4. Povaríme do zmäknutia zeleniny. Potom pridáme cesnak, dochutíme soľou a korením.
  5. Na záver vmiešame opečenú klobásu nakrájanú na kolieska či kocky.
  6. Podávame s lyžicou kyslej smotany.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť