Bombastický cheesecake Opitý izidor

Recept Bombastický cheesecake Opitý izidor
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Opitý Izidor je u nás veľmi populárnym dezertom. Milujem ho hlavne ja, keďže všetky koláče, do ktorých sa pridáva rum ja môžem. Určite vyskúšajte aj túto alternatívu tohto dezertu. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Základ:

220 gsušienky BeBe kakaové
120 gmaslo

Orechová náplň:

200 gmleté vlašské orechy
100 gpráškový cukor
100 mlrum
120 ml (alebo podľa potreby)mlieko

Čokoládový krém:

1 bal.Zlatý klas
330 mlmlieko
230 gmaslo
60 gpráškový cukor
2 lyžicekakao

Vrch:

200 gčokoláda
200 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme na prášok a prilejeme rozpustené maslo. Premiešame a sušienkovú hmotu navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie (na dno sme dali papier na pečenie). Použila som klasickú okrúhlu formu o priemere 24 cm.
  2. Na sušienkovú vrstvu nanesieme orieškovú náplň. Všetky suroviny spolu dôkladne vymiešame. Mlieko prilievame postupne, aby sme dosiahli hustú hmotu, ktorá sa dá rozotrieť.
  3. Na orechovú náplň nanesieme čokoládový krém, ktorý pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Maslo s cukrom a kakaom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme vychladnutý puding. Dostaneme hladký krém, ktorý pekne uhladíme na oriešky.
  4. Vrch polejeme čokoládovou polevou - ohrejeme smotanu, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
  5. Odložíme do chladničky stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť