NajRecept.sk Dezerty Múčniky Bohémske kocky so žĺtkovým krémom
Bohémske kocky so žĺtkovým krémom
Recept Bohémske kocky so žĺtkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   3.9.2021

Bohémske kocky so žĺtkovým krémom

Veľmi obľúbené bohémske kocky, ktoré si obľúbite určite aj vy. V poslednej dobe mám veľmi chuť na sladké, tak pečiem dosť často. Hľadám inšpirácie v časopisoch, po internete, ale niekedy si otvorím aj starú kuchárku knihu. Tento recept som našla v starej kuchárke. Veľmi ma zaujalo to orieškovo čokoládové cesto, ktoré je naozaj veľmi chutné a spolu s krémom sa dokonale dopĺňajú. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

10 ks
bielo
400 g
práškový cukor
100 g
mleté vlašské orechy
100 g
čokoláda
100 g
hladká múka

Plnka:

10 ks
žĺtok
75 g
hladká múka
350 ml
mlieko
200 g
maslo
200 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor

Glazúra:

200 g
tmavá čokoláda
6 lyžíc
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky, mlieko a múku vyšľaháme vo vodnom kúpeli do peny (môžete pridať aj 500 ml mlieka - potom bude potrebné zvýšiť aj množstvo múky na 100 g). Penu odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme rozšľahané maslo s práškovým a vanilkovým cukrom.
  2. Bielky s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu, potom postupne jemne vmiešame ostatné suroviny. Spracované cesto rozdelíme na 4 časti a rovnomerne ho rozotrieme na plech (30x30), ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata.
  3. Upečené cestá necháme vychladnúť a môžeme vrstviť. Cesto - plnka - cesto - plnka - cesto - plnka - cesto - plnka - glazúra.
  4. Glazúra - čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a miešaním spojíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár