Bohémske kocky so žĺtkovým krémom

Recept Bohémske kocky so žĺtkovým krémom

Pridal: Triniti, 3.9.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi obľúbené bohémske kocky, ktoré si obľúbite určite aj vy. V poslednej dobe mám veľmi chuť na sladké, tak pečiem dosť často. Hľadám inšpirácie v časopisoch, po internete, ale niekedy si otvorím aj starú kuchárku knihu. Tento recept som našla v starej kuchárke. Veľmi ma zaujalo to orieškovo čokoládové cesto, ktoré je naozaj veľmi chutné a spolu s krémom sa dokonale dopĺňajú. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 3.9.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

SUROVINY

Cesto:

10 ksbielo
400 gpráškový cukor
100 gmleté vlašské orechy
100 gčokoláda
100 ghladká múka

Plnka:

10 ksžĺtok
75 ghladká múka
350 mlmlieko
200 gmaslo
200 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor

Glazúra:

200 gtmavá čokoláda
6 lyžícolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky, mlieko a múku vyšľaháme vo vodnom kúpeli do peny (môžete pridať aj 500 ml mlieka - potom bude potrebné zvýšiť aj množstvo múky na 100 g). Penu odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme rozšľahané maslo s práškovým a vanilkovým cukrom.
  2. Bielky s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu, potom postupne jemne vmiešame ostatné suroviny. Spracované cesto rozdelíme na 4 časti a rovnomerne ho rozotrieme na plech (30x30), ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata.
  3. Upečené cestá necháme vychladnúť a môžeme vrstviť. Cesto - plnka - cesto - plnka - cesto - plnka - cesto - plnka - glazúra.
  4. Glazúra - čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a miešaním spojíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť