NajRecept.sk Dezerty Zdravé dezerty Bochníky z ovsených vločiek s jablkami
Bochníky z ovsených vločiek s jablkami
Recept Bochníky z ovsených vločiek s jablkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
luckazubata luckazubata    ·   25.10.2020

Bochníky z ovsených vločiek s jablkami

Zdravá desiata vás určite zasýti a dodá vám toľko energie, koľko potrebujete. Nemusíte jesť len nezdravé jedlá, ale skúste tieto chutné a, hlavne, zdravé bochníčky s ovocím. Autor: Lucka

Suroviny
140 g
müsli s kúskami čokolády
70 g
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ
4 lyžice
med
2 ks
vajce
40 g
maslo
1 ks
jablko
hrsť
hrozienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ovsené vločky zmiešame s múkou, kypriacim práškom, soľou, vajíčkami a maslom.
  2. Jablko umyjeme, olúpeme a na strúhadle nahrubo nastrúhame. Pridáme ho do zmesi zároveň s hrozienkami. Všetko dôkladne rukami premiešame.
  3. Ak sa cesto zle spája, navlhčíme si ruky. Zo vzniknutej hmoty tvarujeme hrudky, ktoré skladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 15 minút, až sušienky zozlatnú.
  5. Ovsené vločky vám dodajú dostatok energie na vykonávanie vašej práce, preto si ich určite pripravte večer, aby ste si mali čo vziať do práce a nemuseli ste siahnuť po nezdravých jedlách, ako sú chipsy alebo hranolky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár