Blesková jogurtová pizza
Pizza je obľúbeným jedlom nielen mladej, ale aj staršej generácie. Preto vyskúšajte takú zdravú variantu talianskej špeciality.
Pridal: NajLucka, 15.10.2014
Kategorie: Cestá, Pizza cesto, Dezerty, Zdravé recepty
SUROVINY
cesto:
300 gbielý jogurt
Kelímokpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
2 ks vajce
štipkasoľ
Náplň:
kečup
šunka
syr
kukurica
paprika
paradajka
...
- Múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou pridáme k vyšlehanému vajíčku a spolu dôkladne spojíme. Postupne pridávame jogurt po lyžiciach. Ak použijete 1 kelímok 300 g bieleho jogurtu, je potrebné použiť 1 kelímok polohrubej múky. V pomere 1: 1 na kelímky.
- Takto pripravené cesto si rozotrieme na plech na pečenie alebo do formy, ktorú si vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom, prípadne kokosovým olejom bez vône.
- Potrieme kečupom alebo paradajkovou drťou, naukladáme rôzne ingrediencie podľa chuti a dáme piecť.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu cca 20-25 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: Rurbanczykova
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Blesková jogurtová pizza.
KOMENTÁRE K RECEPTU