Biskupský chlebíček

Recept Biskupský chlebíček

Pridal: P.T., 14.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľkonočný biskupský chlebíček od P.T. Nádhera!

FOTKA OD VÁS

Pridal: P.T., 14.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

SUROVINY

Cesto:

120 gtuk (Hera)
150 gpráškový cukor
4 ksvajce
60 ghorká čokoláda
cca 120 gorechy/mandle/hrozienka/ušené brusnice/kandizované ovocie
150 ghladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva

Čokoládová poleva:

60 ghorká čokoláda
kúsoktuk (Hera)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si riadne vyšľaháme tuk, potom pridáme po častiach cukor, až vznikne pekná pena. Postupne potom zašľaháme žĺtky.
  2. Pripravíme a nasekáme si všetko, čo chceme vo vnútri. Ja som použila čokoládu, brusnice, kandizované ovocie a mandle. Ale fantázii sa medze nekladú. Zapracujeme do cesta.
  3. Do zmesi primiešame múku s práškom do pečiva, opatrne, ide to tuho, ale aj tak nepridávame tekutiny. A ako posledný sa jemne vmieša tuhý sneh z bielkov.
  4. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček či srnčí chrbát. Pečieme asi 40 až 45 minút v rúre vyhriatej na 160° C. Cesto rýchlo tmavne, ale hotové je naozaj až po minimálne 40 minútach.
  5. Po vychladnutí zalejeme čokoládovou polevou pripravenou z čokolády a tuku vo vodnom kúpeli, necháme stuhnúť a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť