Bezlepkový ríbezľový koláč

Recept Bezlepkový ríbezľový koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bezlepkový ríbezľový koláč. Autor: Velolife

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

220 gbezlepková múka (Doves farm)
1 lyžičkasóda
200 mlsójové mlieko
2 ksvajce
2 lyžicetrstinový cukor
4 lyžiceolej
na vysypanie formykokos
na vymastenie formyolej

Horná vrstva:

300 gríbezle

Drobenka:

1 lyžicabezlepková múka
1 lyžičkatrstinový cukor
1 lyžicaolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Vajcia, mlieko, olej a cukor v menšej miske premiešajte metličkou.
  2. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a presejte do misy. Pridajte zmes tekutín s cukrom a všetko rýchlo zmiešajte na celkom tekuté cesto.
  3. Nalejte do pripravenej formy.
  4. Ríbezle rovnomerne nasypte na cesto.
  5. Suroviny na posýpku nasypte do stredne veľkej misky a prstami sa snažte všetko spracovať, kým zmes nepripomína omrvinky, posypte nimi koláč. Vložte do rúry a pečte 35-40 minút dozlatista.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť