Bezlepkový ríbezľový koláč

Pridal: Velolife, 26.10.2020
Kategorie: Torty, Dezerty, Zdravé recepty, Koláče, keksíky, sušienky, Podľa ovocia, Ríbezle
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Bezlepkový ríbezľový koláč. Autor: Velolife
FOTKA OD VÁS
Pridal: Velolife, 26.10.2020
Kategorie: Torty, Dezerty, Zdravé recepty, Koláče, keksíky, sušienky, Podľa ovocia, Ríbezle
SUROVINY
Cesto:
220 gbezlepková múka (Doves farm)
1 lyžičkasóda
200 mlsójové mlieko
2 ksvajce
2 lyžicetrstinový cukor
4 lyžiceolej
na vysypanie formykokos
na vymastenie formyolej
Horná vrstva:
300 gríbezle
Drobenka:
1 lyžicabezlepková múka
1 lyžičkatrstinový cukor
1 lyžicaolej
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Vajcia, mlieko, olej a cukor v menšej miske premiešajte metličkou.
- Múku zmiešajte s práškom do pečiva a presejte do misy. Pridajte zmes tekutín s cukrom a všetko rýchlo zmiešajte na celkom tekuté cesto.
- Nalejte do pripravenej formy.
- Ríbezle rovnomerne nasypte na cesto.
- Suroviny na posýpku nasypte do stredne veľkej misky a prstami sa snažte všetko spracovať, kým zmes nepripomína omrvinky, posypte nimi koláč. Vložte do rúry a pečte 35-40 minút dozlatista.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bezlepkový rybízový koláč.
KOMENTÁRE K RECEPTU