NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Bezlepkový mango cheesecake
Bezlepkový mango cheesecake
Recept Bezlepkový mango cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   25.10.2020

Bezlepkový mango cheesecake

Prajem krásny slnečný letný deň s chutným sladkým osviežením. Vynikajúca osviežujúca torta s mangom. Autor: Pepe

Suroviny

Korpus:

200 g
ovsené vločky bez lepku
175 g
mleté vlašské orechy
75 g
maslo
1 ks
žĺtok
60 g
kokosový cukor

Náplň:

750 g
mäkký tvaroh
100 g
kyslá smotana
150 g
brezový cukor
100 g
mangové pyré
3 ks
vajce
2 lyžice
citrónová šťava
2 lyžice
ovsená múka (najemno zomleté ovsené vločky bez lepku)
1 lyžička
vanilkový extrakt

Vrch:

1 ks
mango
100 g
mangové pyré
1 lyžica
citrónová šťava
1 lyžica
brezový cukor
1 lyžička
agar v prášku
1 dcl
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 25 cm. Spodnú časť tortovej formy vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom a vysypeme ovsenými vločkami.
  2. Suroviny na korpus zmiešame, kým vznikne tvarovateľná hmota, ktorou vyložíme dno a boky formy. Dáme do rúry predpiecť na cca 10 min pri 170° C.
  3. Kým je korpus v rúre pripravíme si plnku. Kuchynským robotom alebo metličkovým mixérom najprv vyšľaháme celé vajcia a brezový cukor (1 minútu). Následne pridáme všetky ostatné suroviny a dôkladne zmiešame.
  4. Plnku vylejeme na vychladnutý korpus a dáme piecť na cca hodinu pri 150° C, kým okraje nie sú tuhé a stred mierne trasľavý. V tomto stave vyberieme a necháme trochu vychladnúť.
  5. Na vrch vychladnutého koláča poukladáme nakrájané čerstvé mango.
  6. V kastróle zvaríme všetky ostatné suroviny, kým sa agar úplne nerozpustí (cca 2-3 minúty). Mierne vychladnutou tekutinou postupne pokryjeme vrch koláča.
  7. Dáme ešte poriadne na pár hodín vychladiť a môžeme podávať.

Pepemu ďakujeme za povolenie ku zdieľaniu :)

Zdroj: Kuchár Pepe

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár