Bezlepkový mango cheesecake

Recept Bezlepkový mango cheesecake
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prajem krásny slnečný letný deň s chutným sladkým osviežením. Vynikajúca osviežujúca torta s mangom. Autor: Pepe

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Korpus:

200 govsené vločky bez lepku
175 gmleté vlašské orechy
75 gmaslo
1 ksžĺtok
60 gkokosový cukor

Náplň:

750 gmäkký tvaroh
100 gkyslá smotana
150 gbrezový cukor
100 gmangové pyré
3 ksvajce
2 lyžicecitrónová šťava
2 lyžiceovsená múka (najemno zomleté ovsené vločky bez lepku)
1 lyžičkavanilkový extrakt

Vrch:

1 ksmango
100 gmangové pyré
1 lyžicacitrónová šťava
1 lyžicabrezový cukor
1 lyžičkaagar v prášku
1 dclvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 25 cm. Spodnú časť tortovej formy vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom a vysypeme ovsenými vločkami.
  2. Suroviny na korpus zmiešame, kým vznikne tvarovateľná hmota, ktorou vyložíme dno a boky formy. Dáme do rúry predpiecť na cca 10 min pri 170° C.
  3. Kým je korpus v rúre pripravíme si plnku. Kuchynským robotom alebo metličkovým mixérom najprv vyšľaháme celé vajcia a brezový cukor (1 minútu). Následne pridáme všetky ostatné suroviny a dôkladne zmiešame.
  4. Plnku vylejeme na vychladnutý korpus a dáme piecť na cca hodinu pri 150° C, kým okraje nie sú tuhé a stred mierne trasľavý. V tomto stave vyberieme a necháme trochu vychladnúť.
  5. Na vrch vychladnutého koláča poukladáme nakrájané čerstvé mango.
  6. V kastróle zvaríme všetky ostatné suroviny, kým sa agar úplne nerozpustí (cca 2-3 minúty). Mierne vychladnutou tekutinou postupne pokryjeme vrch koláča.
  7. Dáme ešte poriadne na pár hodín vychladiť a môžeme podávať.

Pepemu ďakujeme za povolenie ku zdieľaniu :)

Zdroj: Kuchár Pepe

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť