Bezlepková roláda s gaštanovým krémom a banánom

Recept Bezlepková roláda s gaštanovým krémom a banánom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý recept na skvelú roládu, ktorá zmizne veľmi rýchlo. Bezlepkový kakaový korpus, svieži lekvár, gaštanová plnka a banán. Nenáročná, no za to veľmi chutná verzia koláčika.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus

4 ksvajce
20 gkakao
20 gčokoládový proteín (alebo kakao)
40 gtrstinový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva
štipkasoľ

Krém

250 gjemný tvaroh
100 gcream cheese/ nátierkové maslo
200 ggaštanové pyré (ja som použila domáce)

Navyše

100 glekvár
2 ksbanán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu. Kakao, proteín a prášok do pečiva preosejeme do misky.
  2. Žĺtka s cukrom vyšľaháme. Do žĺtkovej zmesi postupne primiešavame na striedačku kakaovú zmes a vyšľahané bielky. Premiešavame jemne, zľahka.
  3. Pripravené cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie postriekaný olejom v spreji. Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.
  4. Upečený korpus zrolujeme a zabalíme do utierky, kde ho necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne odlepíme papier.
  5. Všetky ingrediencie na krém zmiešame do hladka. Keďže som použila domáce pyré, ktoré bolo dostatočne sladké, krém som už nesladila.
  6. Na korpus rozotrieme ľubovoľný lekvár. Následne rozotrieme krém, no nepoužijeme ho celý. Na kraj korpus (strana, z ktorej budeme rolovať), položíme banány. Roládu zrolujeme a potrieme zvyšným krémom. Odložíme stuhnúť do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť