NajRecept.sk Torty Sladké torty Bezlepková maková torta s malinami
Bezlepková maková torta s malinami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   22.3.2022

Bezlepková maková torta s malinami

Maková torta vhodná aj pre bezlepkáčov, v zdravšej verzii. Chutná, šťavnatá a svieža. Nebojte sa vyskúšať ju a ponúknuť na oslave.

45 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Korpus

8 ks
vajce
150 g
trstinový cukor
20 g
vanilínový cukor
1/2 lyžičky
vanilková aróma
1 lyžica
olej
1 lyžica
voda
130 g
mletý mak
130 g
maková múka
1 kus
prášok do pečiva
50 ml
mlieko

Krém

500 g
jemný tvaroh
600 g
cream cheese
20 g
vanilínový cukor
100 g
biela čokoláda
vanilková aróma + vanilkové flavdrops (alebo sladidlo podľa chuti)
malinový džem

Malinová vrstva

250 g
mrazené maliny
20 g
malinový pudingový prášok
1 lyžica
med
50 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrami do peny. Pridáme vanilkovú arómu a prišľaháme vodu a olej.
  2. V miske zmiešame mak, makovú múku a prášok do pečiva. Makovú zmes primiešame k vyšľahaným žĺtkom a primiešame aj mlieko. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
  3. Cesto dáme do formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 35 minút. Po upečení vyberieme z formy, zospodu odlepíme papier a necháme vychladnúť.

  4. Čokoládu roztopíme. Cream cheese krátko vyšľaháme, pridáme tvaroh, sladidlo a opäť šľaháme. Nakoniec zašľaháme roztopenú čokoládu, no nie príliš teplú. Pripravený krém môžeme zatiaľ odložiť do chladničky.
  5. Maliny necháme rozmraziť. Následne ich dáme do hrnca aj so šťavou, pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a med. Na miernom ohni varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  6. Vychladnutý korpus pozdĺžne prerežeme na 3 rovnaké časti. Na spodný korpus natrieme džem, následne rozotrieme krém a na krém dáme malinovú časť (polovicu). Prikryjeme korpusom a postup zopakujeme. Na vrchný korpus dávame už len krém. Následne krém uhladíme aj po bokoch a tortu dáme zachladiť. Približne po troch hodinách môžeme tortu potrieť zvyšným krémom a uhladiť na vrchu aj po bokoch. Ja som do krému na boky pridala aj mak. Nakoniec už len ozdobíme a odložíme do chladničky.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov