Bezlepková maková torta s malinami

Recept Bezlepková maková torta s malinami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Maková torta vhodná aj pre bezlepkáčov, v zdravšej verzii. Chutná, šťavnatá a svieža. Nebojte sa vyskúšať ju a ponúknuť na oslave.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus

8 ksvajce
150 gtrstinový cukor
20 gvanilínový cukor
1/2 lyžičkyvanilková aróma
1 lyžicaolej
1 lyžicavoda
130 gmletý mak
130 gmaková múka
1 kusprášok do pečiva
50 mlmlieko

Krém

500 gjemný tvaroh
600 gcream cheese
20 gvanilínový cukor
100 gbiela čokoláda
vanilková aróma + vanilkové flavdrops (alebo sladidlo podľa chuti)
malinový džem

Malinová vrstva

250 gmrazené maliny
20 gmalinový pudingový prášok
1 lyžicamed
50 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrami do peny. Pridáme vanilkovú arómu a prišľaháme vodu a olej.
  2. V miske zmiešame mak, makovú múku a prášok do pečiva. Makovú zmes primiešame k vyšľahaným žĺtkom a primiešame aj mlieko. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
  3. Cesto dáme do formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 35 minút. Po upečení vyberieme z formy, zospodu odlepíme papier a necháme vychladnúť.

  4. Čokoládu roztopíme. Cream cheese krátko vyšľaháme, pridáme tvaroh, sladidlo a opäť šľaháme. Nakoniec zašľaháme roztopenú čokoládu, no nie príliš teplú. Pripravený krém môžeme zatiaľ odložiť do chladničky.
  5. Maliny necháme rozmraziť. Následne ich dáme do hrnca aj so šťavou, pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a med. Na miernom ohni varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  6. Vychladnutý korpus pozdĺžne prerežeme na 3 rovnaké časti. Na spodný korpus natrieme džem, následne rozotrieme krém a na krém dáme malinovú časť (polovicu). Prikryjeme korpusom a postup zopakujeme. Na vrchný korpus dávame už len krém. Následne krém uhladíme aj po bokoch a tortu dáme zachladiť. Približne po troch hodinách môžeme tortu potrieť zvyšným krémom a uhladiť na vrchu aj po bokoch. Ja som do krému na boky pridala aj mak. Nakoniec už len ozdobíme a odložíme do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť