NajRecept.sk Dezerty Múčniky Bezkonkurenčný recept na jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta, ktorý si získa vaše srdce aj chuťové bunky.
Bezkonkurenčný recept na jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta, ktorý si získa vaše srdce aj chuťové bunky.
Bezkonkurenčný recept na jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta, ktorý si získa vaše srdce aj chuťové bunky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   17.5.2023

Bezkonkurenčný recept na jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta, ktorý si získa vaše srdce aj chuťové bunky.

Vynikajúci koláč z lístkového cesta. Strúhané jablká a vanilkový puding, to je jednoducho neodolateľná kombinácia. Lístkové cesto som kúpila už vyvaľkané, takže s cestom nebola žiadna práca. Len som ho dala na plech s veľkosťou 38x25cm a pokračovala podľa receptu - piškóty, jablká, puding a navrch tiež 1 plát. Použila som teda 2 pláty už rozvaľkaného cesta. Musím povedať, že ak sa kúpi lístkové cesto už vyvaľkané, je to fakt rýchlovka a moooc dobrá !!! Autor: Petra

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

500 g
lístkové cesto
240 g
piškóty
1 kg
nastrúhané jablká
1 bal.
škoricový cukor
1 lyžička
citrónová šťava
3 lyžice
kryštálový cukor
1,2 l
mlieko
3 bal.
vanilkový puding
6 lyžíc
kryštálový cukor
1 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z lístkového cesta si vyvaľkáme 2 pláty cesta o veľkosti plechu (30 x 40 cm). Jedno cesto si položíme na papierom vystlaný plech na pečenie (plát cesta je umiestnený tak, aby prekrýval okraje).
  2. Na cesto umiestnime tesne vedľa seba piškóty. Posypeme ich cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nastrúhané jablká zmiešame so škoricou a navrstvíme na piškóty.
  3. V mlieku, do ktorého sme pridali cukor si uvaríme pudingy a ešte horúce nalejeme na jablká.
  4. Vyváľkaný druhý plát cesta položíme na puding, popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajcom.
  5. Takto pripravený koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme cca 30 - 35 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár