NajRecept.sk Čásť dňa Raňajky Bezkonkurenčné zemiakovo oškvarkové pagáče, ktoré sú vynikajúce vďaka opraženej cibuľke.
Bezkonkurenčné zemiakovo oškvarkové pagáče, ktoré sú vynikajúce vďaka opraženej cibuľke.
Recept Bezkonkurenčné zemiakovo oškvarkové pagáče, ktoré sú vynikajúce vďaka opraženej cibuľke.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   16.6.2024

Bezkonkurenčné zemiakovo oškvarkové pagáče, ktoré sú vynikajúce vďaka opraženej cibuľke.

Oškvarkové pagáče patria medzi obľúbené pečivo, ktoré nájdeme na stoloch v bežný ale aj vo svadobný deň. Milujú ich všetci. Dnes vám prinášame recept na ich vylepšenú verziu, keď do nich pridáme aj zemiak a voňavú opraženú cibuľku. Takto pripravené pagáčiky sú ozaj bezkonkurenčné a zmiznú mihnutím oka. Autor: Anna Luptáková

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
hladká múka
1 ks
droždie
1 lyžica
soľ
2 ks
vajce
2 lyžice
bravčová masť
2 hrste
pomleté škvarky
4 dcl
mlieko
4 ks
postrúhané uvarené zemiaky
2 ks
cibuľa
na potretie
vajce
na posypanie
celá rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibule nakrájame, opražíme a necháme vychladnúť.
  2. Všetky suroviny zmiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  3. Cesto premiesime, vyvaľkáme, vykrojíme pagáče, každý potrieme vajíčkom a môžeme posypať celou rascou.
  4. Necháme ešte 25 minút kysnúť na plechu a upečieme na 180 stupňoch asi 30 minút dozlata.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár