Bezé roláda so šľahačkou
Už som skoro zabudla, ako je táto roláda úžasná. Ľahká a nadýchaná, plná šľahačky a orieškov. Skôr zákusok, ktorý ste kúpili v každej cukrárni, dnes pre niektoré veľká neznáma. A tak Vám ju trochu pripomeniem, pretože okrem skvelej chuti, je aj veľmi jednoduchá na prípravu.
Pridal: NajLucka, 13.3.2021
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky
SUROVINY
Orieškové bezé:
125 gbielok
80 gkrupicový cukor
30 gmleté lieskové oriešky
40 ghladká múka
Šľahačková náplň:
250-300 mlsmotana na šľahanie
1-2 lyžicekrupicový cukor
- Rúru predhrejte na 200 stupňov, plech si vyložte papierom na pečenie.
- Bielky vyšľahajte s cukrom do pevného snehu, najskôr šľahajte pri nižších otáčkach samotné bielky, potom postupne pridajte cukor a otáčky zvýšte na maximum.
- Stierkou vmiešajte mleté oriešky a múku. Cesto rozotrite na pripravený papier na pečenie, nie je nutné po celej ploche, aby vrstva cesta nebola príliš tenká. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 10 - 12 minút, až je cesto ľahko do ružova.
- Po upečení plát zložte z plechu, ľahko posypte práškovým cukrom a preklopte na čistý kus papiera na pečenie. Nechajte vychladnúť, potom papier z plátu opatrne zlúpnite.
- Smotanu vyšľahajte spoločne s cukrom do tuha, rozotrite na vychladnutý plát a pomocou papiera na pečenie zatočte. Zabalenú roládu dajte do chladničky vychladiť.
- Pred servírovaním posypte práškovým cukrom, krájajte zúbkovaným nožom.
TIP: Ak chcete roládu ešte vylepšiť, môžete do vyšľahanej šľahačky vmiešať 50 g nastrúhanej horkej čokolády alebo lyžičku čerstvo mletej kávy. Ja ju mám ale najradšej len tak :)
Zdroj: Víkendové pečenie
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bezé roláda se šlehačkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Bezowa rolada z bitą śmietaną.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Baiser-Rolle mit Schlagsahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejszínhabbal töltött diós tekercs.
KOMENTÁRE K RECEPTU