NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Beskydský závitok s ryžou
Beskydský závitok s ryžou
Recept Beskydský závitok s ryžou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   14.5.2015

Beskydský závitok s ryžou

Na prvý pohľad to vyzerá ako zložité hlavné jedlo, ale opak je pravdou. Ako prílohu volíme klasickú ryžu. Dobrú chuť!

Suroviny

Budeme potrebovať:

4 ks
bravčové stehno
4 strúčiky
cesnak
2 ks
vajce uvarené na tvrdo
2 ks
sladkokyslé uhorky
1 ks
červená paprika
200 g
mleté bravčové mäso
200 g
slanina
2 lyžice
hladká múka
0,5 l
vývar z kostí
čierne korenie
olej
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bravčové plátky naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom.
  2. Na každý plátok rozprestrieme mleté ​​mäso, ktoré ochutíme soľou, korením, a mletou sladkou paprikou, poukladáme polku vajca, polku uhorky, kus papriky a špalíček slaniny, plátky zamotáme na koncoch, spichneme špáradlami.
  3. Nakrájanú cibuľu ľahko osmažíme, pridáme závitky a krátko ich opečieme z každej strany.
  4. Mäso podlejeme vývarom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 ° C, počas pečenia závitky polievame výpekom.
  5. Keď je mäso mäkké, zaprášime šťavu múkou, osolíme, okoreníme.
  6. Zvyšok slaniny nakrájame na kocky a opečieme, omastok zlejeme a opečené kocky slaniny pridáme do omáčky ako vložku.
  7. Takto pripravené závitky podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár