NajRecept.sk Torty Sladké torty Čokoládová torta Bešamelové rezy - recept starodávny a stále obľúbený
Bešamelové rezy - recept starodávny a stále obľúbený
Bešamelové rezy - recept starodávny a stále obľúbený
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   21.5.2024

Bešamelové rezy - recept starodávny a stále obľúbený

Tieto rezy boli v starej kuchárskej knihe zvýraznené. Nemali však obrázok ako by mali vyzerať, ale po mojom pátraní prostredníctvom googlu som našla zopár receptov s fotkami. Rezy sú tak jemne sladké a to ja môžem. Ak nemáte radi presladené zákusky, tak toto je ten pravý, ktorý musíte vyskúšať aj vy. Autor: Jaja79

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
100 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
3 lyžice
olej
5 lyžíc
voda
1/2 bal.
prášok do pečiva
4 lyžice
kakao

Krém:

340 g
maslo
60 g
hladká múka
500 ml
mlieko
200 g
práškový cukor
50 g
kakao

Na potretie:

1 bal.
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vymiešame s cukrom do nadýchanej peny, postupne prielejem olej, pridáme kakao, následne vodu a na záver aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dostaneme tuhú hmotu, do ktorej primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a dostaneme jemné cesto, ktoré rozotrieme na plech, ktorý sme vymastili tukom a vysypali múkou. Upečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Sledujeme. Po vychladnutí cesto potrieme pripraveným krémom a vrch polejeme čokoládovou polevou. 
  2. Krém:
    Zo 140 g masla a 60 g múky pripravíme svetlú záprašku. Maslo necháme v hrnci rozpustiť a keď začína vrieť, pridáme múku a miešame dozlata. Zalejeme mliekom a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Zvyšnú časť masla vyšľaháme do peny spolu s cukrom a kakaom. Postupne pridáme po lyžiciach uvarenú a vychladnutú kašu. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár