NajRecept.sk Sladké jedlá Šišky Bavorské šišky s domácim lekvárom a šľahačkou
Bavorské šišky s domácim lekvárom a šľahačkou
Recept Bavorské šišky s domácim lekvárom a šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   3.3.2021

Bavorské šišky s domácim lekvárom a šľahačkou

Bavorské šišky s domácim lekvárom a šľahačkou. Autor: Lacusin

Suroviny

Cesto:

250 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
50 g
cukor
50 g
maslo
1 bal.
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok
250 ml
mlieko
1/2 kocky
droždie
3 lyžice
rum
štipka
soľ

Ďalej budeme potrebovať:

podľa chuti
domác lekvár
na ozdobu
smotana na šľahanie
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si pripravíme kvások: do vlažného mlieka dáme cukor, kvasnice a lyžicu múky a necháme štvrť hodiny odpočívať.
  2. Zmiešame múku so soľou, vanilkovým cukrom, mäkkým maslom, kváskom, žĺtky a rumom a zarobíme hladké cesto.
  3. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 1,5 hodiny na teplom mieste vykysnúť.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na 0,5 cm placku a pohárikom vykrojíme kolieska. Necháme ich ešte štvrť hodiny na doske kysnúť. Potom vkladáme do horúceho oleja a smažíme po oboch stranách dozlata.
  5. Zdobíme domácim lekvárom a šľahačkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár