Bavorské šišky s domácim lekvárom a šľahačkou

Recept Bavorské šišky s domácim lekvárom a šľahačkou

Pridal: Lacusin, 3.3.2021

Kategorie: Šišky, Sladké jedlá, Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bavorské šišky s domácim lekvárom a šľahačkou. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 3.3.2021

Kategorie: Šišky, Sladké jedlá, Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
250 gpolohrubá múka
50 gcukor
50 gmaslo
1 bal.vanilkový cukor
2 ksžĺtok
250 mlmlieko
1/2 kockydroždie
3 lyžicerum
štipkasoľ

Ďalej budeme potrebovať:

podľa chutidomác lekvár
na ozdobusmotana na šľahanie
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si pripravíme kvások: do vlažného mlieka dáme cukor, kvasnice a lyžicu múky a necháme štvrť hodiny odpočívať.
  2. Zmiešame múku so soľou, vanilkovým cukrom, mäkkým maslom, kváskom, žĺtky a rumom a zarobíme hladké cesto.
  3. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 1,5 hodiny na teplom mieste vykysnúť.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na 0,5 cm placku a pohárikom vykrojíme kolieska. Necháme ich ešte štvrť hodiny na doske kysnúť. Potom vkladáme do horúceho oleja a smažíme po oboch stranách dozlata.
  5. Zdobíme domácim lekvárom a šľahačkou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť