Bavorské šišky

Recept Bavorské šišky

Pridal: enkar, 27.4.2021

Kategorie: Šišky, Sladké jedlá, Múčniky, Dezerty, Slivky, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Doma šišky milujeme. So šľahačkou alebo dokonca robievam aj s bielkovou penou, do ktorej pridávam lyžicu jahodovej marmelády. So šľahačkou ich podávam a aj s lekvárom. Je to ale kalorická bomba, preto ich máme doma iba raz za čas. Autor: Enkar

FOTKA OD VÁS

Pridal: enkar, 27.4.2021

Kategorie: Šišky, Sladké jedlá, Múčniky, Dezerty, Slivky, Podľa ovocia

SUROVINY

Cesto:

500 gpolohrubá múka
1 kockadroždie
70 gpráškový cukor
250 mlmlieko
3 ksžĺtok
80 gmaslo
1 lyžicarum
štipkasoľ
podľa chuticitrónová kôra

Zdobenie, náplň:

200 mlsmotana na šľahanie
300 gslivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko mierne zohrejeme a polovicu nalejeme do misky. Pridáme droždie, trochu cukru a 4 lyžice múky. Rozmiešame na redšie cestíčko, ktoré necháme vzísť na teplom mieste.
  2. Do misy preosejeme zvyšnú múku, dáme štipku soli, zvyšok cukru a mlieka, citrónovú kôru, žĺtky, ktorý vzišiel kvások a rozpustené maslo. Ochutíme rumom, vypracujeme cesto a necháme asi 30 minút kysnúť.
  3. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm a pohárom vykrojíme kolieska dáme ich na papier na pečenie a necháme kysnúť ešte 15 minút. Potom vytlačíme do stredu koliesok prstom jamku.
  4. Na rozpálenom oleji (vrstva asi 2cm) smažíme najskôr pod pokrievkou, po obrátení už bez poklice. Do tuku dávame jamkou nadol. Dáme odkvapkať, potrieme lekvárom a nastriekame šľahačku
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť