Bavorské šišky ako pierko

Recept Bavorské šišky ako pierko

Pridal: Lacusin, 13.10.2020

Kategorie: Najlepšie dezerty, Šišky, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Recept Bavorské šišky ako pierkoRecept Bavorské šišky ako pierko
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Boli báječné! Ako pierko. Manžel mi ich skoro nenechal ani odfotiť ;)

FOTKA OD VÁS
Recept Bavorské šišky ako pierkoRecept Bavorské šišky ako pierko

Pridal: Lacusin, 13.10.2020

Kategorie: Najlepšie dezerty, Šišky, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

50 gpráškový cukor
50 gmäkké maslo
3 ksžĺtok
500 ghladká múka
30 gdroždie
1/4 lmlieko
2 lyžicerum
štipkasoľ
štipkanastrúhaná citrónová kôra

Na ozdobu:

1 kelímoklekvár
250 gtvaroh
1 ksvanilkový cukor
100 mlsmotana na šľahanie
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžicu múky, zľahka premiešame a necháme vzísť kvások. Medzitým si vyšľaháme žĺtky s maslom. K vyšľahanej zmesi pridáme ostatné suroviny a kvások a zarobíme cesto, ktoré necháme cca hodinu kysnúť.
  2. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm. Vykrojíme kolieska a necháme ešte 10 minút kysnúť.
  3. Do každého kolieska urobíme prstom jamku. Na hlbšej panvici rozohrejeme väčšiu vrstvu oleja a kolieska vkladáme jamkou nadol.
  4. Smažíme z oboch strán a vyberieme na papierovú utierku. Po vychladnutí potrieme lekvárom a tvarohom zmiešaným s vyšľahanou šľahačkou a cukrom. Pocukrujeme a podávame. Z tejto dávky je cca 60 malých šišiek.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
14.10.2020, SariL odpovedať00

Prosím vás, když je udělám den předem na oslavu ale dozdobim je samozřejmě až ten další den budou pořád měkké? Moc děkuji 😊

19.10.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

jo :)))))

28.2.2020, Iva7 odpovedať00

Zkoušela jste je i parní fritéze nebo jenom v oleji?

28.2.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

jsou senzační i z fritézy :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť