NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Banánové šialenstvo na tanieriku
Banánové šialenstvo na tanieriku
Recept Banánové šialenstvo na tanieriku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   23.10.2020

Banánové šialenstvo na tanieriku

Kakaové piškótové rezy s "prepadávaným" banánom. Nadýchaná šľahačková plnka a banánový likér - mňamka! Autor: Triniti

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
1 hrnček
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
kukuričný škrob
1/2 hrnčeka
polohrubá múka
1 lyžička
prášok do pečiva
2 lyžice
kakao

Náplň:

500 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
práškový cukor
2 lyžičky
prášková želatína
trochu
teplá voda
300 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový puding
150 g
maslo

Ďalej budeme potrebovať:

2 ks
banán
200 ml
banánový likér
na posypanie
kakao alebo čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne pridávame ostatné suroviny. Pripravené cesto navrstvíme na plech o veľkosti 20 x 30 cm, ktorý sme si vyložili papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov cca 30 minút.
  2. Upečené cesto necháme vychladnúť. Následne ho rozrežeme pozdĺžne na polovicu.
  3. Puding si uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny spolu s banánovým likérom a postupne pridávame vychladnutý puding. Vyšľaháme krémovú hmotu (asi 2/3), ktorú navrstvíme na jednu časť cesta.
  4. Druhú časť cesta si položíme na pracovnú dosku a pomocou pohára si vykrojíme kruhy. Opatrne položíme plát cesta na vanilkový krém a do dierok poukladáme nakrájaný banán. Vykrojené kolieska uložíme na banány a navrstvíme zvyšok vanilkovej plnky.
  5. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s práškovým cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu v teplej vode a primiešame ju k vyšľahanej smotane. Navrstvíme na vanilkový krém a necháme v chladničke stuhnúť.
  6. Vrch posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár