Banánové šialenstvo na tanieriku

Recept Banánové šialenstvo na tanieriku
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kakaové piškótové rezy s "prepadávaným" banánom. Nadýchaná šľahačková plnka a banánový likér - mňamka! Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
1 hrnčekkryštálový cukor
1/2 hrnčekakukuričný škrob
1/2 hrnčekapolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
2 lyžicekakao

Náplň:

500 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicepráškový cukor
2 lyžičkyprášková želatína
trochuteplá voda
300 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
150 gmaslo

Ďalej budeme potrebovať:

2 ksbanán
200 mlbanánový likér
na posypaniekakao alebo čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne pridávame ostatné suroviny. Pripravené cesto navrstvíme na plech o veľkosti 20 x 30 cm, ktorý sme si vyložili papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov cca 30 minút.
  2. Upečené cesto necháme vychladnúť. Následne ho rozrežeme pozdĺžne na polovicu.
  3. Puding si uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny spolu s banánovým likérom a postupne pridávame vychladnutý puding. Vyšľaháme krémovú hmotu (asi 2/3), ktorú navrstvíme na jednu časť cesta.
  4. Druhú časť cesta si položíme na pracovnú dosku a pomocou pohára si vykrojíme kruhy. Opatrne položíme plát cesta na vanilkový krém a do dierok poukladáme nakrájaný banán. Vykrojené kolieska uložíme na banány a navrstvíme zvyšok vanilkovej plnky.
  5. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s práškovým cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu v teplej vode a primiešame ju k vyšľahanej smotane. Navrstvíme na vanilkový krém a necháme v chladničke stuhnúť.
  6. Vrch posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť