Banánové rezy s čokoládovou polevou

Recept Banánové rezy s čokoládovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché a chutné rezy s banánovým krémom a na vrchu čokoládová poleva. V kréme je síce použitá banánová esencia, nepoužívala som ani banány, tie by pravdopodobně po rozmixovaní a pridaní do krému zhnedli, ale tá banánová esencia to dokonale nahradila. Samozrejme môžete použiť aj banánový puding, ten bol v originálnom recepte, ale ja som ho nevedela kúpiť. U nás v obchode ho nemali a cestovať do iného obchodu autom sa mi už nechcelo, tak som ho zamenila za klasický vanilkový. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

8 ksžĺtok
8 lyžíckryštálový cukor
8 ksbielok
4 lyžiceolej
4 lyžicekakao
4 lyžicepolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva

Sirup:

300 mlvoda
8 lyžíckryštálový cukor

Krém:

750 mlmlieko
8 lyžíckryštálový cukor
3 bal.vanilkový puding
1 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
podľa chutibanánová esencia

Poleva:

200 ghorká čokoláda
125 gmaslo
3 lyžicemlieko
1 lyžicaolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech na pečieme o veľkosti 25 x 40 cm a dno vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme olej, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme cca pol hodinu.
  3. Vo vode necháme rozpustiť cukor a upečené cesto polejeme pripraveným sirupom.
  4. V mlieku klasicky uvaríme puding (mlieko + vanilkový cukor + kr. cukor + pudingové prášky), ktorý necháme vychladnúť.
  5. Maslo vymiešame do peny spolu s banánovou esenciou, po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a vymiešame hladký krém, ktorý navrstvíme na vychladnutý plát cesta. (Na korpus môžete poskladať aj banány - to už každý podľa vlastnej chuti).
  6. Všetky suroviny na prípravu čokoládovej polevy necháme rozpustiť v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli a navrstvíme na krém.
  7. Necháme stuhnúť a krájame ostrým nožom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť