Banánové kocky s čokoládou

Recept Banánové kocky s čokoládou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborný banánový zákusok s čokoládovou polevou. Banánové zákusky sú veľmi obľúbené a tento je chuťovo fantastický.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

1 ksveľký banán
150 mlbiely jogurt (3,2% tuku)
80 gpolohrubá múka
2 lyžicekakao
1 lyžičkaprášok do pečiva
4 ksbielok
štipkasoľ
120 gcukor

Krém:

4 ksžĺtok
2 ks (80 g)vanilkový puding
40 gkukuričný škrob (Gustin)
120 gcukor
800 mlplnotučné mlieko
1 ksstredne veľký banán
trochucitrónová šťava
200 ml smotany na šľahanie
10 gželatína v prášku (nemusí byť)

Poleva:

200 mlsmotana na šľahanie
100 g mliečnej čokolády
70 g vysoko kvalitný tmavej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krém: Najprv si začneme pripravovať krém, aby stihol vychladnúť. Z mlieka oddeľte asi 300 ml, pridáme puding, kukuričný škrob, žĺtky, cukor a premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšných 500 ml mlieka dáme variť, do vriaceho prilejeme pudingovú zmes a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
  2. Cesto: Kým sa puding chladí, pripravíme si piškótové cesto. Banán a jogurt rozmixujte na hladkú kašu. Pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Miešame, kým sa všetko nespojí.
    Bielky vyšľaháme s cukrom a štipkou soli na tuhý sneh. Pomaly ho vmiešame do pripraveného cesta. Takto pripravené piškótové cesto vylejeme do tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu s rozmermi 40 x 20 cm a pečieme pri tepoty 170 stupňov asi 15 - 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. Ďalej pokračujeme s prípravou krému. Stredne veľký banán nakrájame na kolieska a hneď ho pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezčernal. Ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu. Opatrne zmiešame s pudingovým krémom. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu a krátko premiešame. Ak sa nám zdá, že je krém riedky, pridáme želatínu, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale.
  4. Poleva: Smotanu vylejeme do hrnca, pridáme nalámané čokolády, dáme na oheň, krátko premiešame, kým sa čokolády neroztopia. Miešame do zhustnutia.
  5. Vychladnuté cesto môžeme pokvapkať mliekom alebo inou tekutinou, koláč tak bude šťavnatejšie. Natrieme pudingový krém, pekne uhladíme. Polejeme polevou a necháme vychladnúť. Potom koláč nakrájame na kocky, ozdobíme šľahačkou a kolieskami banánu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť