NajRecept.sk Dezerty Bábovky Bábovka s veterníkovou príchuťou podľa jednoduchého hrnčekového receptu.
Bábovka s veterníkovou príchuťou podľa jednoduchého hrnčekového receptu.
Bábovka s veterníkovou príchuťou podľa jednoduchého hrnčekového receptu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   12.6.2024

Bábovka s veterníkovou príchuťou podľa jednoduchého hrnčekového receptu.

Máte už po krk tradičné bábovky a túžite po niečom originálnejšom? Vyskúšajte recept na karamelovú bábovku. Názov tejto bábovky ma zaujal, tak som ju musela vyskúšať. Jej vôňa je neodolateľná a farba dokonale lákavá. Chuťovo pripomína klasické karamelové zákusky z cukrární, ako je napríklad veterník, a to vďaka karamelu, ktorý sa pridáva do cesta. Cukor sa upáli na karamel, pridá sa šľahačková smotana, ktorá karamel krásne zjemní a v konečnom výsledku je to neskutočná dobrota. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

1 hrnček = 250 ml

5 lyžíc
kryštálový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
4 ks
vajce
1,5 hrnčeka
kryštálový cukor
1 hrnček
olej
3 hrnčeky
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 5 lyžíc cukru dáme do hrnca a upálime na karamel. Keď máme karamel, zalejeme ho smotanou, ktorú sme trochu ohriali, aby sa nám karamel nezrazil. Miešaním pripravíme krémový karamel, ktorý odstavíme. 
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme olej, horúci karamel (za stáleho šľahania) a na záver pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Pripravené cesto nalejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou.
  4. Pečieme na 170 stupňov asi 45 minút - sledujeme a skúšame špajdlou. Keď máme špajdlu suchú, vyberáme. Necháme úplne vychladnúť a vyklopíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár