Bábovka s tvarohom a marhuľami
A pri výbere sviatočného múčnika som sa dneska inšpirovala u svojej milej kolegyne z práce. A myslím, že sa podarila... Chuťovo celkom zaujímavá a výzorom ešte viac. Použila som už kupované zavarené marhule, moje sa už minuli. Pri mojich doma nemám šancu pripraviť ovocie na zimu v tak veľkom množstve, ale to nevadí. Autor: Danka
Pridal: Danula Vašíčková, 5.6.2021
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky, Marhule, Podľa ovocia
SUROVINY
Plnka:
500 gmäkký tvaroh
1 ksžĺtok
4 lyžicepráškový cukor
4 lyžicesmotana na šľahanie
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.vanilkový puding
1 bal.marhuľový kompót
Cesto:
3 ksvajce
1 ksbielok
150 gkryštálový cukor
60 mlolej
100 mlmlieko
300 gpolohrubá múka
2 lyžiceholandské kakao
1 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ
- Netradične začneme najskôr tvarohovou plnkou.
- V mise len vareškou vymiešame tvaroh so smotanou, žĺtkom, obomi cukrami a pudingovým práškom.
- Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, prišľaháme olej a mlieko a potom už len vareškou vmiešame múku s kakaom, práškom do pečiva a štipkou soli.
- Polovicu cesta nalejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy, zalejeme tvarohovou plnkou, poukladáme marhuľami a zalejeme zvyškom cesta.
- Pečieme 45 minút na 160 stupňov. Doba a teplota sú len orientačné, riaďte sa skúsenosťami so svojou rúrou.
- Hotovú bábovku necháme vo forme celkom vychladnúť a až potom vyklopíme, aby sa nám nerozpadla!!!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bábovka s tvarohem a meruňkami.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Babka z twarogiem i morelami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gugelhupf mit Quark und Aprikosen gefüllt an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kuglóf túróval és sárgabarackkal.
KOMENTÁRE K RECEPTU