Bábovka s banánovou príchuťou

Recept Bábovka s banánovou príchuťou

Pridal: Lacusin, 18.3.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky, Banány, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bábovka, ktorá sa sama rozplýva na jazyku. Mňam! Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 18.3.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky, Banány, Podľa ovocia

SUROVINY

Cesto:

2 hrnčekypolohrubá múka
1 hrnčekkryštálový cukor
1 ksprášok do pečiva
1/2 hrnčekaolej
1/2 hrnčekamlieko
2 ksvajce
1/2 bal.banánový puding
2 lyžicekakao
1 lyžičkasušená citrónová kôra

Náplň:

1 kstvaroh
1 ksvanilkový cukor
1/2 bal.banánový puding
1 lyžičkasušená citrónová kôra
prípadne na zriedenie tvarohumlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín. Ak je veľmi hustá, zriedime ju mliekom.
  2. Na cesto dáme šľahať celé vajcia s cukrom. Po chvíli pridáme olej a opäť chvíľu šľaháme. Potom pridáme mlieko, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva, pudingový prášok a citrónovú kôru.
  3. Do vymastenej formy nalejeme polovicu cesta. Doprostred cesta naložíme opatrne tvarohovú náplň. Zakryjeme zvyškom cesta.
  4. Pečieme najprv 10 minút pri 200 ° C, potom znížime teplotu na 170 ° C a dopečieme. Upečenie vyskúšame špajdlou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť