Babkin mazanec

Recept Babkin mazanec

Pridal: Jaja79, 11.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ešte stále kupujete toto veľkonočné pečivo v obchode, je čas zmeniť to :) Jednoduchý recept, ktorý zvládnete pripraviť aj vy. Toto bola len skúška a na veľkonočnom stole určite nebude chýbať. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 11.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

400 mlvlažné mlieko
200 gmäkké maslo
2 lyžicerum
60 gdroždie
1 bal.vanilkový cukor
1 kgpolohrubá múka
1/2 lyžičkysoľ
4 ksžĺtok
200 gkrupicový cukor
na potretievajce
na ozdobumandle
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme kvások - trochu mlieka ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme na teplom mieste stáť asi 15 minút a potom kvások pridáme k múke, zostávajúcemu cukru, soli, vanilke. Potom pridáme žĺtky, zvyšné mlieko, rum a rozpustené maslo. Všetko spolu spracujeme a necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
  2. Po hodine cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme bochníčky, ktoré preložíme na papierom vyložený plech a necháme pod utierkou kysnúť ešte 15 minút.
  3. Potom povrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami.
  4. Pečieme na 200 stupňov 10 minút, potom teplotu stiahneme na 150 a dopekáme ďalších 30-40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť