Babkin mazanec
Ak ešte stále kupujete toto veľkonočné pečivo v obchode, je čas zmeniť to :) Jednoduchý recept, ktorý zvládnete pripraviť aj vy. Toto bola len skúška a na veľkonočnom stole určite nebude chýbať. Autor: Jaja
Pridal: Jaja79, 11.3.2021
Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
400 mlvlažné mlieko
200 gmäkké maslo
2 lyžicerum
60 gdroždie
1 bal.vanilkový cukor
1 kgpolohrubá múka
1/2 lyžičkysoľ
4 ksžĺtok
200 gkrupicový cukor
na potretievajce
na ozdobumandle
na posypaniepráškový cukor
- Najskôr si pripravíme kvások - trochu mlieka ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme na teplom mieste stáť asi 15 minút a potom kvások pridáme k múke, zostávajúcemu cukru, soli, vanilke. Potom pridáme žĺtky, zvyšné mlieko, rum a rozpustené maslo. Všetko spolu spracujeme a necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
- Po hodine cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme bochníčky, ktoré preložíme na papierom vyložený plech a necháme pod utierkou kysnúť ešte 15 minút.
- Potom povrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Babiččin mazanec.
Moc dobré a s těstem se krásně pracuje 😉👍👍👍
díky :)