NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Mazanec Babkin mazanec
Babkin mazanec
Recept Babkin mazanec
Jaja79    ·   11.3.2021

Babkin mazanec

Ak ešte stále kupujete toto veľkonočné pečivo v obchode, je čas zmeniť to :) Jednoduchý recept, ktorý zvládnete pripraviť aj vy. Toto bola len skúška a na veľkonočnom stole určite nebude chýbať. Autor: Jaja

45 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
400 ml
vlažné mlieko
200 g
mäkké maslo
2 lyžice
rum
60 g
droždie
1 bal.
vanilkový cukor
1 kg
polohrubá múka
1/2 lyžičky
soľ
4 ks
žĺtok
200 g
krupicový cukor
na potretie
vajce
na ozdobu
mandle
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme kvások - trochu mlieka ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme na teplom mieste stáť asi 15 minút a potom kvások pridáme k múke, zostávajúcemu cukru, soli, vanilke. Potom pridáme žĺtky, zvyšné mlieko, rum a rozpustené maslo. Všetko spolu spracujeme a necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
  2. Po hodine cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme bochníčky, ktoré preložíme na papierom vyložený plech a necháme pod utierkou kysnúť ešte 15 minút.
  3. Potom povrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľami.
  4. Pečieme na 200 stupňov 10 minút, potom teplotu stiahneme na 150 a dopekáme ďalších 30-40 minút.
Komentáre k receptu
LENKA R.    ·   18.4.2021   ·   Odpovedať   ·  

Moc dobré a s těstem se krásně pracuje 😉👍👍👍

NejLucka NejLucka    ·   27.4.2021   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár