Babičkine trubičky s karamelovým krémom

Recept Babičkine trubičky s karamelovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok som skúšala nový recept na trubičky a bol neskutočný. Asi iné už nebudem robiť. No to píšem teraz, ale keď objavím znovu nový, bude ma ťahať skúsiť niečo nové ako tohto roku. S cestom sa pracovalo luxusne, pekne išli trubičky aj dole z formy a vôbec sa nelámali. Kraje som máčala v čokoláde a plnila som ich karamelovým krémom (salko + maslo). Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
100 gpráškový cukor
100 gmleté orechy
1 lyžičkakakao
1 ksvajce
250 ghera

Poleva:

100 gčokoláda na varenie
50 gstužený tuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ja vždy na vianočné pečivko múku preosievam, aby som mala cesto vláčne. Tak sa môžeme pustiť do prípravy. Múku preosejeme na pracovnú dosku, pridáme aj práškový cukor, mleté oriešky a kakao. Do stredu urobíme jamku, rozklepneme vajíčko a nakrájame na menšie kúsky nakrájaný tuk.
  2. Všetko spracujeme rukami a takto pripravené cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý podľa pravítka nakrájame na pásy, ktoré si podľa kovových trubičiek nakrájame na menšie obdĺžničky.
  3. Natočené cesto na kovových trubičkách upečieme pri teplote 180 stupňov. Pečieme asi 10 minút, ale je potrebné sledovať, pretože záleží na hrúbke natočeného cesta a, samozrejme, aj na veľkosti trubičiek.
  4. Upečené vyberieme a ešte teplé stiahneme. Studené by vám už nešli stiahnuť. Ale dávajte pozor, kovové trubičky sú horúce - pália.
  5. Konce namočíme do čokoládovej polevy a naplníme krémom. Ja som plnila klasikou - karamelové salko som vyšľahala s maslom.

Zdroj: mamincinyrecepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť