NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Babičkine trubičky s karamelovým krémom
Babičkine trubičky s karamelovým krémom
Recept Babičkine trubičky s karamelovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   11.10.2020

Babičkine trubičky s karamelovým krémom

Tento rok som skúšala nový recept na trubičky a bol neskutočný. Asi iné už nebudem robiť. No to píšem teraz, ale keď objavím znovu nový, bude ma ťahať skúsiť niečo nové ako tohto roku. S cestom sa pracovalo luxusne, pekne išli trubičky aj dole z formy a vôbec sa nelámali. Kraje som máčala v čokoláde a plnila som ich karamelovým krémom (salko + maslo). Autor: Petra H.

Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
100 g
mleté orechy
1 lyžička
kakao
1 ks
vajce
250 g
hera

Poleva:

100 g
čokoláda na varenie
50 g
stužený tuk
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ja vždy na vianočné pečivko múku preosievam, aby som mala cesto vláčne. Tak sa môžeme pustiť do prípravy. Múku preosejeme na pracovnú dosku, pridáme aj práškový cukor, mleté oriešky a kakao. Do stredu urobíme jamku, rozklepneme vajíčko a nakrájame na menšie kúsky nakrájaný tuk.
  2. Všetko spracujeme rukami a takto pripravené cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý podľa pravítka nakrájame na pásy, ktoré si podľa kovových trubičiek nakrájame na menšie obdĺžničky.
  3. Natočené cesto na kovových trubičkách upečieme pri teplote 180 stupňov. Pečieme asi 10 minút, ale je potrebné sledovať, pretože záleží na hrúbke natočeného cesta a, samozrejme, aj na veľkosti trubičiek.
  4. Upečené vyberieme a ešte teplé stiahneme. Studené by vám už nešli stiahnuť. Ale dávajte pozor, kovové trubičky sú horúce - pália.
  5. Konce namočíme do čokoládovej polevy a naplníme krémom. Ja som plnila klasikou - karamelové salko som vyšľahala s maslom.

Zdroj: mamincinyrecepty

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár