Babičkine parené buchty so škoricou

Recept Babičkine parené buchty so škoricou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičné hlavné sladké jedlo, ktoré má v obľube moja staršia dcéra. Vynikajúca dobrota. Recept je ešte od mojej babičky, ktorá do cesta pridávala aj vajíčko. Ja som si tento recept obľúbila a ak robievam buchty, tak jedine podľa tohto receptu. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 ghladká múka
125 mlvoda
125 mlmlieko
1 ksvajce
2 PLolej
1/2 kockydroždie
1 lyžicakryštálový cukor
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zamiesime si cesto tak, že si necháme vzísť kvások - teplá voda, cukor, droždie a následne pridáme ostatné suroviny. Spravíme klasické kysnuté cesto.
  2. Necháme kysnúť na teplom mieste zakryté utierkou.
  3. Vyvaľkáme, nakrájame na kocky a dáme plnku (slivkový lekvár, nutelu a podobne).
  4. Tvarujeme buchtičky, dobre uzavrieme a paríme v pare asi 8-10 min.(podľa veľkosti buchiet).
  5. Polejeme maslom a posypeme škoricovým cukrom alebo grankom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť