Babičkine buchty (zo starej kuchárky)

Pridal: Reny Naty A., 19.5.2021
Kategorie: Buchty, Sladké jedlá, Múčniky, Dezerty, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasika, ktorá nikdy nesklame. Tieto buchty sú na druhý deň parádne a vláčne... Cesto by sa nemalo urobiť moc tuhé. Toto je najlepšie cesto na buchty, aké poznám. Určite vyskúšajte upiecť s rôznou plnkou. Ja väčšinou plním lekvárom, ale už som skúšala aj s makom. Mne veľmi chutili, ale u nás doma mak veľmi nejde, tak sa mi neoplatí robiť iba pre mňa :) prispôsobím sa a naplním lekvárom, tak viem, že z plechu zmiznú za pár minút a ešte horúce. Autor: Reny Naty A.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Reny Naty A., 19.5.2021
Kategorie: Buchty, Sladké jedlá, Múčniky, Dezerty, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
500 ghladká múka
50 gcukor
50 gtuk
1 ksvajce
20 gdroždie
5 gsoľ
asi 1/4 lmlieko
citrónová kôra
vanilka
- Spracujeme cesto. Necháme asi hodinu kysnúť a potom naplníme lekvárom. Zvinieme do buchty.
- Do pekáča nalejeme trochu oleja, alebo sadla a buchty v ňom trochu pováľajte, aby sa nám nezlepili.
- Necháme ešte tak 15 -20 minút dokysnúť.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 200° C asi 25 -35 minút.
Môj blog s Hankou: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Babiččiny buchty (ze staré kuchařky).
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Bułki jak od babci (ze starej książki kucharskiej).
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Omas Buchteln (aus einem uralten Kochbuch) an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Nagymamám buktája (a régi szakácskönyvből).
KOMENTÁRE K RECEPTU