Babičkine buchty (zo starej kuchárky)

Recept Babičkine buchty (zo starej kuchárky)
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasika, ktorá nikdy nesklame. Tieto buchty sú na druhý deň parádne a vláčne... Cesto by sa nemalo urobiť moc tuhé. Toto je najlepšie cesto na buchty, aké poznám. Určite vyskúšajte upiecť s rôznou plnkou. Ja väčšinou plním lekvárom, ale už som skúšala aj s makom. Mne veľmi chutili, ale u nás doma mak veľmi nejde, tak sa mi neoplatí robiť iba pre mňa :) prispôsobím sa a naplním lekvárom, tak viem, že z plechu zmiznú za pár minút a ešte horúce. Autor: Reny Naty A.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

500 ghladká múka
50 gcukor
50 gtuk
1 ksvajce
20 gdroždie
5 gsoľ
asi 1/4 lmlieko
citrónová kôra
vanilka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Spracujeme cesto. Necháme asi hodinu kysnúť a potom naplníme lekvárom. Zvinieme do buchty.
  2. Do pekáča nalejeme trochu oleja, alebo sadla a buchty v ňom trochu pováľajte, aby sa nám nezlepili.
  3. Necháme ešte tak 15 -20 minút dokysnúť.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200° C asi 25 -35 minút.

Môj blog s Hankou: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť