Babičkine buchty (zo starej kuchárky)

Recept Babičkine buchty (zo starej kuchárky)

Pridal: Reny Naty A., 4.5.2021

Kategorie: Buchty, Sladké jedlá, Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niet nad starú klasiku :) Kto nemá rád plnené buchty alebo bez plnky, nevie čo je dobré. Ja milujem buchty ku kyslej polievke (kapustovej, fazuľovej, šošovkovej). Poprášené práškovým cukrom a samozrejme, upiecť buchtičky musíte z dvojitej dávky, ak chcete, aby vám zostali aj na druhý deň. U nás doma sa kradnú ešte horúce :) Sú mäkké aj na druhý deň, ale u nás doma zvyčajne vydržia maximálne 2 hodiny po upečení :) Autor: Reny Naty A.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Reny Naty A., 4.5.2021

Kategorie: Buchty, Sladké jedlá, Múčniky, Dezerty

SUROVINY

500 gpolohrubá múka
30 -50 gkryštálový cukor
50 gmaslo
1 ksvajce
20 gdroždie
5 gsoľ
asi 1/4 lmlieko
1 kscitrónová kôra
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku premiešame so soľou a urobíme v nej jamku. Do jamky rozdrobíme droždie, trochu cukru a trochu vlažného mlieka. Premiešame s trochou múky a necháme vzísť kvások, asi 15 minút.
  2. Pridáme zvyšok surovín a vypracujeme vláčne cesto. (Vajíčko rozmiešame vo zvyšku mlieka).
  3. Necháme asi hodinu kysnúť.
  4. Do pekáča nalejeme trochu oleja a buchty v ňom trochu pováľame, aby sa nám nezlepili.
  5. Necháme ešte tak 15 -20 minút dokysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C asi 25 -35 minút.
  6. Plnila som makom a niektoré lekvárom.

Môj blog s Hankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť