Babičkina klasika - výborný jablkový koláč

Recept Babičkina klasika - výborný jablkový koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborný a hlavne šťavnatý jablkový koláč podľa receptu od mojej babky. Teraz som už babička ja a veľmi rada pečiem pre svoje vnúčatá tieto, aj mnou obľúbené koláče, ktoré si pamätám z detstva. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

350 ghladká múka
150 gpráškový cukor
250 gPalmarín (hera)
2 ksžĺtok
1 bal.prášok do pečiva

Náplň:

1 kgjablko
150 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
mletá škorica

Na vrch:

práškový cukor
vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme, pridáme Palmarín, žĺtky, práškový cukor a vypracujeme hladké cesto.
  2. Rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu, cesto dáme aj na boky.
  3. Navrstvíme pripravené nastrúhané jablká. Prikryjeme druhou polovicou cesta.
  4. Potrieme mliekom, popicháme vidličkou a upečieme. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180° C 30 minút alebo podľa potreby.
  5. Plnka: jablká nastrúhame na hrubom strúhadle, necháme chvíľu odstáť, šťavu zlejeme, pridáme cukor, vanilkový cukor a mletú škoricu podľa chuti.
  6. Po upečení posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť, nakrájame a podávame. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť