Babičkina hrnčeková bublanina

Pridal: skatulkavkuchyni, 24.5.2022
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduchá bublanina z pár surovín, ktorá chutí ako od babičky. Môžete ju upiecť z ovocím podľa svojej chuti. Či už máte čerstvé alebo mrazené. Za mňa najlepšie chutí zo zmesou čierneho a červeného ríbezlia.
FOTKA OD VÁS
Pridal: skatulkavkuchyni, 24.5.2022
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
2 hrčekypolohrubej múky
1 hrnčekkryštálového cukru
1 hrnčekmlieka
1/2 hrnčekaoleja
2 ksvajcia
1 ksprášok do pečiva
1 ksvanilkový cukor
Ovocie:
300 gčierneho ríbezlia
300 gčerveného ríbezlia
- Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme na hustý sneh
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Do žĺtkovej peny prilejeme olej a mlieko a spolu zmiešame.
- Do múky pridáme prášok do pečiva a vanilkový cukor. Zmes prisypeme do vymiešaných tekutých surovín a vypracujeme cesto. Nakoniec jemne zamiešame vyšľahaný bielkový sneh.
- Pripravené cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Do cesta rovnomerne rozvrstvíme čerstvé alebo aj mrazené ovocie.
- Pečieme na asi 30 minút na 180°C.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Babiččina hrníčková bublanina.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto sypane z przepisu od babci.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Obstkuchen aus Omas Küche - ein Tassenrezept an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kevert szelet, ahogy mamám készíti.
KOMENTÁRE K RECEPTU