Babičkina hrnčeková bublanina

Recept Babičkina hrnčeková bublanina
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá bublanina z pár surovín, ktorá chutí ako od babičky. Môžete ju upiecť z ovocím podľa svojej chuti. Či už máte čerstvé alebo mrazené. Za mňa najlepšie chutí zo zmesou čierneho a červeného ríbezlia.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

2 hrčekypolohrubej múky
1 hrnčekkryštálového cukru
1 hrnčekmlieka
1/2 hrnčekaoleja
2 ksvajcia
1 ksprášok do pečiva
1 ksvanilkový cukor

Ovocie:

300 gčierneho ríbezlia
300 gčerveného ríbezlia

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme na hustý sneh
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Do žĺtkovej peny prilejeme olej a mlieko a spolu zmiešame.
  3. Do múky pridáme prášok do pečiva a vanilkový cukor. Zmes prisypeme do vymiešaných tekutých surovín a vypracujeme cesto. Nakoniec jemne zamiešame vyšľahaný bielkový sneh.
  4. Pripravené cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Do cesta rovnomerne rozvrstvíme čerstvé alebo aj mrazené ovocie.
  5. Pečieme na asi 30 minút na 180°C.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť