NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Babičkina hrnčeková bublanina
Babičkina hrnčeková bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
skatulkavkuchyni    ·   24.5.2022

Babičkina hrnčeková bublanina

Jednoduchá bublanina z pár surovín, ktorá chutí ako od babičky. Môžete ju upiecť z ovocím podľa svojej chuti. Či už máte čerstvé alebo mrazené. Za mňa najlepšie chutí zo zmesou čierneho a červeného ríbezlia.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

2 hrčeky
polohrubej múky
1 hrnček
kryštálového cukru
1 hrnček
mlieka
1/2 hrnčeka
oleja
2 ks
vajcia
1 ks
prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor

Ovocie:

300 g
čierneho ríbezlia
300 g
červeného ríbezlia
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme na hustý sneh
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Do žĺtkovej peny prilejeme olej a mlieko a spolu zmiešame.
  3. Do múky pridáme prášok do pečiva a vanilkový cukor. Zmes prisypeme do vymiešaných tekutých surovín a vypracujeme cesto. Nakoniec jemne zamiešame vyšľahaný bielkový sneh.
  4. Pripravené cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Do cesta rovnomerne rozvrstvíme čerstvé alebo aj mrazené ovocie.
  5. Pečieme na asi 30 minút na 180°C.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov