NajRecept.sk Polievky Husté polievky Fazuľová polievka Babičkina biela fazuľačka z údených rebier. Polievka, ktorá vás vráti do detstva a zahreje na žalúdku a aj pri srdci.
Babičkina biela fazuľačka z údených rebier. Polievka, ktorá vás vráti do detstva a zahreje na žalúdku a aj pri srdci.
Recept Babičkina biela fazuľačka z údených rebier. Polievka, ktorá vás vráti do detstva a zahreje na žalúdku a aj pri srdci.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   9.5.2023

Babičkina biela fazuľačka z údených rebier. Polievka, ktorá vás vráti do detstva a zahreje na žalúdku a aj pri srdci.

Fazuľová polievka je klasika, recept našej babky, ktorá ju robievala bezkonkurečnú. Údené rebrá jej dodávajú jedinečnú chuť a zasýti nadlho.

25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
600-700 g
údené rebrá
200 g
biela fazuľa
5-6 ks
zemiaky
3 ks
bobkový list
7 ks
nové korenie
10 ks
čierne celé korenie
podľa chuti
soľ
2 ks
cesnak
1 ks
kyslá smotana
na zahustenie
hladkej múky
podľa chuti
ocot
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Uvaríme si údené rebrá spolu s fazuľou, bobkovým listom, novým a čiernym korením. Ak chceme proces urýchliť, môžeme použiť tlakový hrniec. Treba však dbať na dostatok vody, aby fazuľa nestrelila.
  2. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Jeden zemiak nekrájame ale nastruháme, zahustí a dochutí polievku. Posolíme a pridáme prelisovaný cesnak.
  3. Keď sú zemiaky takmer mäkké, odoberieme do misky trošku vody z polievky a zmiešame ju s kyslou smotanou a trochou múky. Takto pripravenú smotanu vlejeme do polievky. Toto zaručí, že sa nezrazí.
  4. Necháme zovrieť a ak chceme kyslejšiu pridáme ešte trochu octu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár