Babičkin mrežovník v modernom kabáte

Recept Babičkin mrežovník v modernom kabáte
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičný mrežovník v zaujímavejšom prevedení. Vďaka rôznym druhom džemu je krásne farebný a navyše doplnený drobnými kvietkami. Tento koláčik ulahodí nielen vášmu oku ale i jazyku :)

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto

500 ghladká múka
250 ghera/ maslo
130 gpráškový cukor
2 ksvajce
1 bal.vanilínový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva

Navyše

ovocné džemy
mleté vlašské orechy
vaječný žĺtok na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ingrediencie na cesto zmiešame a vymiesime cesto. Necháme odpočinúť aspoň hodinu v chladničke.
  2. 2/3 cesta vyvaľkáme a dáme na plech (cca40x28cm) vymazaný olejom a vysypaný múkou. Cesto popritláčame na dno aj po okrajoch, ak nám niekde chýba doplníme, ak niekde vytŕča, vykrojíme.
  3. Zvyšnú tretinu cesta použijeme na mriežkovanie a kvietky. Cesto vyvaľkáme a krájame pásiky cca1,5cm široké. Tie postupne ukladáme na plech a tvoríme mriežku. Keď ju máme hotovú, potrieme ju žĺtkom. Zo zvyškov vykrajujeme kvietky, ktoré ukladáme na mriežky. Následne kvietky potrieme žĺtkom a posypeme mletými vlašskými orechami.
  4. Medzi mriežky lyžičkou dávame ľubovoľný džem. Ja som použila v príchutiach jablko-mango, marhuľa, čierne ríbezle a maliny. Keď máme koláč pripravený vložíme ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme 20 minút.

Inšpirácia z facebooku od Helena B.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť