NajRecept.sk Polievky Husté polievky Fazuľová polievka Argentínska ostrá fazuľová polievka
Argentínska ostrá fazuľová polievka
Recept Argentínska ostrá fazuľová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Morjana Morjana    ·   16.9.2020

Argentínska ostrá fazuľová polievka

Fazuľovú polievku každý pozná. Tradičnú, so zeleninou - mrkvou, petržlenom, zelerom a niekto pridáva aj zemiaky. Niekto ju zahusťuje múkou, niekto smotanou, niekto pridáva orestovanú cibuľku na masle s červenou mletou paprikou a niekto pridáva aj iné druhy strukovín. Vyskúšajte pripraviť pikantnú fazuľovú polievku na spôsob Mexika, ale bez kukurice. Tam ju podávajú s tortilou alebo chipsami. Autor: Morjana

Suroviny
5 g
olej
50 g
cibuľa
1 strúčik
cesnak
150 g
fazuľa (olúpaná, konzervovaná)
100 g
drvená paradajka
štipka
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
paprika alebo chilli papričky
malá vetvička
čerstvé korenie (napr. oregano)
100 ml
vývar
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na troške oleja orestujeme cibuľku a cesnak, potom pridáme odkvapkané fazuľky, orestujeme a podlejeme vývarom. Chvíľu varíme.
  2. Pridáme drvené paradajky a varíme, než polievka zhustne (približne 10 minút), ochutnáme a osolíme podľa potreby. Pridáme papriku alebo chilli papričky.
  3. Pred podávaním ozdobíme nadrobno nasekaným čerstvým korením, napr. oreganom.
  4. Tip: Šunku nakrájajte na kocky a pridajte ju do polievky tesne pred dovarením, zľahka premiešajte a prehrejte.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár