Argentínska ostrá fazuľová polievka

Pridal: Morjana, 16.9.2020
Kategorie: Strukoviny, Fazuľová polievka, Fazuľa, Husté polievky, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Fazuľovú polievku každý pozná. Tradičnú, so zeleninou - mrkvou, petržlenom, zelerom a niekto pridáva aj zemiaky. Niekto ju zahusťuje múkou, niekto smotanou, niekto pridáva orestovanú cibuľku na masle s červenou mletou paprikou a niekto pridáva aj iné druhy strukovín. Vyskúšajte pripraviť pikantnú fazuľovú polievku na spôsob Mexika, ale bez kukurice. Tam ju podávajú s tortilou alebo chipsami. Autor: Morjana
FOTKA OD VÁS
Pridal: Morjana, 16.9.2020
Kategorie: Strukoviny, Fazuľová polievka, Fazuľa, Husté polievky, Polievky
SUROVINY
5 golej
50 gcibuľa
1 strúčikcesnak
150 gfazuľa (olúpaná, konzervovaná)
100 gdrvená paradajka
štipkasoľ
podľa chutikorenie
podľa chutipaprika alebo chilli papričky
malá vetvičkačerstvé korenie (napr. oregano)
100 mlvývar
- Na troške oleja orestujeme cibuľku a cesnak, potom pridáme odkvapkané fazuľky, orestujeme a podlejeme vývarom. Chvíľu varíme.
- Pridáme drvené paradajky a varíme, než polievka zhustne (približne 10 minút), ochutnáme a osolíme podľa potreby. Pridáme papriku alebo chilli papričky.
- Pred podávaním ozdobíme nadrobno nasekaným čerstvým korením, napr. oreganom.
- Tip: Šunku nakrájajte na kocky a pridajte ju do polievky tesne pred dovarením, zľahka premiešajte a prehrejte.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Argentinská ostrá fazolová polévka.
KOMENTÁRE K RECEPTU