Argentínska ostrá fazuľová polievka

Recept Argentínska ostrá fazuľová polievka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fazuľovú polievku každý pozná. Tradičnú, so zeleninou - mrkvou, petržlenom, zelerom a niekto pridáva aj zemiaky. Niekto ju zahusťuje múkou, niekto smotanou, niekto pridáva orestovanú cibuľku na masle s červenou mletou paprikou a niekto pridáva aj iné druhy strukovín. Vyskúšajte pripraviť pikantnú fazuľovú polievku na spôsob Mexika, ale bez kukurice. Tam ju podávajú s tortilou alebo chipsami. Autor: Morjana

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

5 golej
50 gcibuľa
1 strúčikcesnak
150 gfazuľa (olúpaná, konzervovaná)
100 gdrvená paradajka
štipkasoľ
podľa chutikorenie
podľa chutipaprika alebo chilli papričky
malá vetvičkačerstvé korenie (napr. oregano)
100 mlvývar

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na troške oleja orestujeme cibuľku a cesnak, potom pridáme odkvapkané fazuľky, orestujeme a podlejeme vývarom. Chvíľu varíme.
  2. Pridáme drvené paradajky a varíme, než polievka zhustne (približne 10 minút), ochutnáme a osolíme podľa potreby. Pridáme papriku alebo chilli papričky.
  3. Pred podávaním ozdobíme nadrobno nasekaným čerstvým korením, napr. oreganom.
  4. Tip: Šunku nakrájajte na kocky a pridajte ju do polievky tesne pred dovarením, zľahka premiešajte a prehrejte.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť