Anglické rožky (so slaninou a syrom)

Recept Anglické rožky (so slaninou a syrom)

Pridal: Lacusin, 10.4.2021

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak idete s deťmi do veľkých supermarketov, vždy sa zastavíte pri pečive so slaninou a syrom? My áno! A preto som sa rozhodla upiecť rožky aj doma. Sú mäkučké a chutné, my ich milujeme! Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 10.4.2021

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

Cesto:

2 lyžicemasť
250 mlvlažné mlieko
4 lyžicevoda
3 lyžicezemiaková kaša v prášku
50 gražná chlebová múka
600 ghladká múka
1 lyžičkakryštálový cukor
3 lyžičkysušené droždie
2 lyžičkysoľ

Na potretie:

5 lyžícolej
1 lyžicagrilovacie korenie

Na dokončenie:

plátkyanglická slanina
podľa chuti (údený syr, gouda)strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto dáme do domácej pekárne a zapneme program "cesto". Ak nemáte pekáreň, môžete použiť aj mixér alebo klasicky - hniesť cesto rukami.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 dielov. Z každého vyvaľkáme obdĺžnik a stočíme ho do tvaru rožka.
  3. Rožky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich zmesou oleja a korenia a poukladáme slaninou a syrom. Necháme ešte 15 minút nakysnúť.
  4. Upečieme pri 200 °C dozlata.
  5. Rožky sú nadýchané ako pavučinka, sú chutné a najlepšie sú vtedy, keď použijete údený strúhaný syr.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť