NajRecept.sk Dezerty Koláče Amadina - cappuccino rezy fotopostup
Amadina - cappuccino rezy fotopostup
Recept Amadina - cappuccino rezy fotopostup
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Izabella929@azet.sk Izabella929@azet.sk    ·   7.10.2020

Amadina - cappuccino rezy fotopostup

Tento recept som dostala mailom od priateľky z Rumunska. Nepodarilo sa mi urobiť rovnaký, ale chuťou je vynikajúci, pretože prvýkrát som skúsila svoj krém z cappuccina a je skutočne vhodný na vyskúšanie. Opäť som miešala maslo s medom, čo urobí zákusok ľahším. Vždy, keď dostanem recept, snažím sa niečo na ňom vylepšiť a tento zákusok je toho príkladom. Autor: Izabelka

Suroviny

Cesto: 3 x

3 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
1,5 lyžice
horúca voda
1,5 lyžice
olej
140 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
na špic noža
sóda bikarbóna
1 lyžica
holandské kakao

Krém:

600 ml
horúca voda
4 lyžice
cappuccino orieškové
1 lyžička
škorica
250 g
maslo
4 lyžice
med
6 lyžíc
džem jahodový
1 lyžička
vanilková príchuť

Cappuccinový sirup:

100 ml
horúca voda
2 lyžice
cappuccino orieškové

Čokoládová poleva:

200 g
horká čokoláda
2 lyžice
smotana
1 lyžica
olej
1 lyžica
maslo

Zdobenie:

250 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
cappuccino orieškové
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv som si pripravila krém, pretože ten musí odstáť v chladničke. Horúcou vodou som zaliala 4 lyžice cappuccina a lyžičku škorice. Do ešte teplého som pridala 2 zlaté klasy, dobre zmiešala a uvarila hustú kašu. Cappuccinovú kašu som nechala vychladiť. Zatiaľ som si vymiešala maslo do peny a až na záver som pridala med. Do maslovo medového základu som pridávala po lyžici vychladnutú kašu a dobre vyšľahala do peny. Hotový krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  2. Pripravila som si cesto. Vajcia, cukor, vodu a olej som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a po malých dávkach preosiala do cesta. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekla 10 min. Keď sa piekol prvý korpus, pripravila som si ďalšie cesto a tretie. Všetky sa piekli 10 min. Hotové som nechala chladiť na mriežke.
  3. Pripravila som si cappuccinový sirup na zalievanie korpusov. Zaliala som 100 ml horúcou vodou 2 lyžice cappuccina.
  4. Na spodok som položila prvý korpus. Potrela som ho cappuccinovým sirupom a potrela horúcim džemom. Na džem som natrela polovicu krému. Položila som druhý korpus, rovnako som ho potrela sirupom a natrela horúcim džemom a na to druhú polovicu krému. Položila som posledný korpus. Na koláč som dala papier na pečenie, na to dosku na krájanie a 4 kg cukru. Koláč som uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ho nakrájala na rovnako veľké kocky.
  5. Pripravila som si čokoládovú polevu a každú kocku som zvlášť poliala polevou tak, aby časť polevy aj stiekla po bokoch. Nakoniec som ešte pripravila šľahačku, do ktorej som pridala zvyšok cappuccina a ozdobila som vrch. Prajem vám dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár