Amadina - cappuccino rezy fotopostup

Recept Amadina - cappuccino rezy fotopostup
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept som dostala mailom od priateľky z Rumunska. Nepodarilo sa mi urobiť rovnaký, ale chuťou je vynikajúci, pretože prvýkrát som skúsila svoj krém z cappuccina a je skutočne vhodný na vyskúšanie. Opäť som miešala maslo s medom, čo urobí zákusok ľahším. Vždy, keď dostanem recept, snažím sa niečo na ňom vylepšiť a tento zákusok je toho príkladom. Autor: Izabelka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto: 3 x

3 ksvajce
100 gkryštálový cukor
1,5 lyžicehorúca voda
1,5 lyžiceolej
140 ghladká múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
na špic nožasóda bikarbóna
1 lyžicaholandské kakao

Krém:

600 mlhorúca voda
4 lyžicecappuccino orieškové
1 lyžičkaškorica
250 gmaslo
4 lyžicemed
6 lyžícdžem jahodový
1 lyžičkavanilková príchuť

Cappuccinový sirup:

100 mlhorúca voda
2 lyžicecappuccino orieškové

Čokoládová poleva:

200 ghorká čokoláda
2 lyžicesmotana
1 lyžicaolej
1 lyžicamaslo

Zdobenie:

250 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicecappuccino orieškové

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv som si pripravila krém, pretože ten musí odstáť v chladničke. Horúcou vodou som zaliala 4 lyžice cappuccina a lyžičku škorice. Do ešte teplého som pridala 2 zlaté klasy, dobre zmiešala a uvarila hustú kašu. Cappuccinovú kašu som nechala vychladiť. Zatiaľ som si vymiešala maslo do peny a až na záver som pridala med. Do maslovo medového základu som pridávala po lyžici vychladnutú kašu a dobre vyšľahala do peny. Hotový krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  2. Pripravila som si cesto. Vajcia, cukor, vodu a olej som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a po malých dávkach preosiala do cesta. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekla 10 min. Keď sa piekol prvý korpus, pripravila som si ďalšie cesto a tretie. Všetky sa piekli 10 min. Hotové som nechala chladiť na mriežke.
  3. Pripravila som si cappuccinový sirup na zalievanie korpusov. Zaliala som 100 ml horúcou vodou 2 lyžice cappuccina.
  4. Na spodok som položila prvý korpus. Potrela som ho cappuccinovým sirupom a potrela horúcim džemom. Na džem som natrela polovicu krému. Položila som druhý korpus, rovnako som ho potrela sirupom a natrela horúcim džemom a na to druhú polovicu krému. Položila som posledný korpus. Na koláč som dala papier na pečenie, na to dosku na krájanie a 4 kg cukru. Koláč som uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ho nakrájala na rovnako veľké kocky.
  5. Pripravila som si čokoládovú polevu a každú kocku som zvlášť poliala polevou tak, aby časť polevy aj stiekla po bokoch. Nakoniec som ešte pripravila šľahačku, do ktorej som pridala zvyšok cappuccina a ozdobila som vrch. Prajem vám dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť