Alpská knedľa a šodo omáčka

Pridal: NajLucka, 7.4.2015
Kategorie: Parená knedľa, Knedle, Prílohy, Buchty, Sladké jedlá, Ovocné knedlíky, Múčniky, Dezerty, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Famózne kysnuté buchty na pare, plnené lekvárom. Šodo omáčka - vanilkový puding, žĺtky, cukor a rum podľa chuti. To je ale dobrota.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 7.4.2015
Kategorie: Parená knedľa, Knedle, Prílohy, Buchty, Sladké jedlá, Ovocné knedlíky, Múčniky, Dezerty, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Budeme potrebovať:
3 hrnčekypolohrubá múka
1/2 kockydroždie
3 lyžicecukor
1 hrnčekmlieko
1 ksvajce
lekvár
Šodo omáčka:
400 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
5 ksžĺtok
podľa chuticukor
podľa chutirum
Ďalej budeme potrebovať:
mletý mak
podľa chuticukor
rozpustené maslo
- Najprv si pripravíme kvások. Droždie zmiešame s trochou vlažného mlieka, štipkou cukru a pridáme lyžičku múky. Rozmiešame a dáme kysnúť.
- Po vykysnutí dáme kvások do pripravenej misy, kde je ľahko osolená múka a zvyšok cukru. Rozklepneme vajcia a vymiešame cesto, ktoré opäť necháme kysnúť minimálne hodinu.
- Potom robíme placky, ktoré plníme lyžicou lekváru. Urobíme väčšie gule a necháme opäť kysnúť.
- Pripravíme si hrniec s naparovačom a vkladáme po jednej knedli. Naparujeme 12 minút.
- Medzitým si pripravíme šodo omáčku. V mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor a dáme variť. Po zhustnutí pridáme žĺtky, ktoré rozmiešame a vypneme. Nakoniec rum - podľa chuti.
- Na tanier najprv dáme šodo, na to knedľu, posypeme makom, cukrom a polejeme rozpusteným maslom.
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Alpský knedlík a šodo omáčka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Alpejskie knedliki z sosem szodo.
KOMENTÁRE K RECEPTU