Alpská knedľa a šodo omáčka

Recept Alpská knedľa a šodo omáčka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Famózne kysnuté buchty na pare, plnené lekvárom. Šodo omáčka - vanilkový puding, žĺtky, cukor a rum podľa chuti. To je ale dobrota.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

3 hrnčekypolohrubá múka
1/2 kockydroždie
3 lyžicecukor
1 hrnčekmlieko
1 ksvajce
lekvár

Šodo omáčka:

400 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
5 ksžĺtok
podľa chuticukor
podľa chutirum

Ďalej budeme potrebovať:

mletý mak
podľa chuticukor
rozpustené maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si pripravíme kvások. Droždie zmiešame s trochou vlažného mlieka, štipkou cukru a pridáme lyžičku múky. Rozmiešame a dáme kysnúť.
  2. Po vykysnutí dáme kvások do pripravenej misy, kde je ľahko osolená múka a zvyšok cukru. Rozklepneme vajcia a vymiešame cesto, ktoré opäť necháme kysnúť minimálne hodinu.
  3. Potom robíme placky, ktoré plníme lyžicou lekváru. Urobíme väčšie gule a necháme opäť kysnúť.
  4. Pripravíme si hrniec s naparovačom a vkladáme po jednej knedli. Naparujeme 12 minút.
  5. Medzitým si pripravíme šodo omáčku. V mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor a dáme variť. Po zhustnutí pridáme žĺtky, ktoré rozmiešame a vypneme. Nakoniec rum - podľa chuti.
  6. Na tanier najprv dáme šodo, na to knedľu, posypeme makom, cukrom a polejeme rozpusteným maslom.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť