NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Ako pripraviť orechovú roládu bez múky za pár minút.
Ako pripraviť orechovú roládu bez múky za pár minút.
Recept Ako pripraviť orechovú roládu bez múky za pár minút.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   9.7.2024

Ako pripraviť orechovú roládu bez múky za pár minút.

Úžasná oriešková roláda bez múky s kyslou smotanou. Je šťavnatá, rýchla a ľahko pripraviteľná. Nabudúce by som možno skúsila nahradiť kyslú smotanu mascarpone alebo krémom z mascarpone a šľahačky, čo by bolo tuhšie a lepšie by sa krájalo. Kyslá smotana sa trochu vpila do cesta, ale musím povedať, že chuťovo bola roláda vynikajúca. Určite som ju doma nerobila naposledy. Skvelá pochúťka, ktorú si užila celá rodina.

25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
vajce
4 lyžice
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
50 g
mleté ​​vlašské orechy
200 g
kyslá smotana
podľa chuti
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a postupne doň zašľaháme kryštálový a vanilkový cukor. Akonáhle máme pevný a lesklý sneh, pridáme vidličkou rozmiešané žĺtky a nakoniec jemne vareškou vmiešame mleté ​​orechy.
  2. Pripravíme si plech, vyložíme ho papierom na pečenie a rovnomerne naň rozprestrieme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 12-15 minút.
  3. Ihneď po upečení stiahneme papier na pečenie. Ak sa vám to nedarí, prikryte papier navlhčenou utierkou, chvíľu počkajte a skúste to znova. Papier by sa mal od cesta odlepiť.
  4. Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a potrieme cesto. Potom cesto zrolujeme a odložíme do chladničky.
  5. Pred podávaním posypeme vrch práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár