Ako pripraviť nepečený extra čokoládový cheesecake s malinami

Recept Ako pripraviť nepečený extra čokoládový cheesecake s malinami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché, rýchle a veľmi chutné. Ak ste milovníkom čokolády, odporúčam vyskúšať. Zamilujete sa. Čokoládovo mascarpone krém, na vrchu jemná čokoládová poleva, ktorá sa pri krájaní vôbec neláme a ako pri každom cheesecaku, sušienkový chrumkavý základ. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Základ:

260 gBeBe sušienky
1 lyžicakakao
100 gmaslo

Krém:

500 gmascarpone
120 gpráškový cukor
štipkasoľ
300 gčokoláda
250 mlsmotana na šľahanie

Poleva:

100 mlsmotana na šľahanie
100 gčokoláda
na ozdobumaliny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme pomocou mixéra, pridáme rozpustené maslo a pridáme aj lyžicu kakaa.
  2. Premiešame a pripravenú sušienkovú hmotu nasypeme na dno formy o priemere 24 cm, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Pekne utlačíme a odložíme do chladničky.
  3. Mascarpone vymiešame s cukrom a štipkou soli (nemiešam mixérom, ale iba ručnou metličkou, aby mascarpone veľmi nezredlo), pridáme rozpustenú a mierne vychladenú čokoládu a znova ručne premiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a ručne ju primiešame k čokoládovej hmote.
  4. Pripravený krém nanesieme na sušienkový základ a pekne uhladíme. Dáme do chladničky na hodinu. Potom na vrch nalejeme čokoládovú polevu: smotanu ohrejeme, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
  5. Necháme stuhnúť v chlade najlepšie počas celej noci. Vrch ozdobíme malinami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť