NajRecept.sk Pomazánky Ajvar - zavarená papriková nátierka na zimu
Ajvar - zavarená papriková nátierka na zimu
Recept Ajvar - zavarená papriková nátierka na zimu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Womanbrunette    ·   16.10.2020

Ajvar - zavarená papriková nátierka na zimu

Dnes som sa hrala s paprikou a vyšla z toho papriková nátierka, na ktorú sa vždy tešíme počas zimy. Paradajkový pretlak môžete vymeniť za čerstvé pomleté paradajky a tak použijete všetko zo záhrady. Nátierka sa hodí na chlebíček, k hranolkám, na pizzu, k varenému mäsu alebo na zemiakové placky. Autor: Ivana

40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
3 kg
očistená červená paprika
70 g
cesnak
40 g
soľ
40 g
kryštálový cukor
150 ml
olej
150 ml
paradajkový pretlak alebo čerstvo mleté paradajky
50 ml
ocot
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si mlynček na mäso a papriku pomelieme. Používam mlynček s najmenšími otvormi.
  2. Pridáme ostatné suroviny (použila som paradajkový pretlak), privedieme do varu a 25 minút varíme, aby to mierne vrelo.
  3. Uvarenú nátierku plníme do čistých pohárov a poriadne uzatvoríme. Sterilizujeme vo vriacej vode (vodu dáme do hrnca až po okraj viečka - 1 cm) cca 25 minút.
  4. Nátierku necháme na pracovnej doske pri izbovej teplote vychladnúť a odložíme do tmavej a chladnej miestnosti.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár