Ajvar - zavarená papriková nátierka na zimu

Recept Ajvar - zavarená papriková nátierka na zimu

Pridal: Womanbrunette, 16.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som sa hrala s paprikou a vyšla z toho papriková nátierka, na ktorú sa vždy tešíme počas zimy. Paradajkový pretlak môžete vymeniť za čerstvé pomleté paradajky a tak použijete všetko zo záhrady. Nátierka sa hodí na chlebíček, k hranolkám, na pizzu, k varenému mäsu alebo na zemiakové placky. Autor: Ivana

FOTKA OD VÁS

Pridal: Womanbrunette, 16.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Zavaraniny

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 kgočistená červená paprika
70 gcesnak
40 gsoľ
40 gkryštálový cukor
150 mlolej
150 mlparadajkový pretlak alebo čerstvo mleté paradajky
50 mlocot

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si mlynček na mäso a papriku pomelieme. Používam mlynček s najmenšími otvormi.
  2. Pridáme ostatné suroviny (použila som paradajkový pretlak), privedieme do varu a 25 minút varíme, aby to mierne vrelo.
  3. Uvarenú nátierku plníme do čistých pohárov a poriadne uzatvoríme. Sterilizujeme vo vriacej vode (vodu dáme do hrnca až po okraj viečka - 1 cm) cca 25 minút.
  4. Nátierku necháme na pracovnej doske pri izbovej teplote vychladnúť a odložíme do tmavej a chladnej miestnosti.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť