3 tipy na čokoládovú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme

Recept 3 tipy na čokoládovú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme

Pridal: NajLucka, 11.9.2020

Kategorie: Krémy a polevy, Dezerty, Tipy a triky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už sa Vám určite stalo, že ste napiekli krásnu tortu alebo úhľadné rezy a pri krájaní sa Vám polámala čokoláda a pokazilo to celý dojem.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 11.9.2020

Kategorie: Krémy a polevy, Dezerty, Tipy a triky

SUROVINY

Variant 1:

100 gmaslo
2-3 lyžicekakao
1 lyžicahladká múka
1/2 lyžičkypráškový cukor
5 lyžícmlieko
vanilkový extrakt

Variant 2:

150 ghorká čokoláda
1 lyžicakakao
1 hrnčekcukor
0,5 šálkyvoda

Variant 3:

125 mlsmotana na šľahanie
125 ghorká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Variant 1:
    50 g masla, kakao, hladkú múku, práškový cukor a mlieko privedieme k varu a za stáleho miešania spojíme. Keď máme hmotu rozpustenú, pridáme 50 g masla a vanilku. Ak nám hmota veľmi stuhne, pridáme viac mlieka.
  2. Variant 2:
    Vo vodnom kúpeli rozpustíme 150 g kvalitnej horkej čokolády a pridáme kakao, cukor a 1/2 šálky vody. Zmes ohrievame na miernom ohni kým nezhustne a následne pripravenou čokoládou polejeme tortu alebo rezy.
  3. Variant 3:
    Smotanu na šľahanie ohrejeme v hrnci na miernom ohni, avšak dávame pozor, aby sme smotanu nepriviedli do varu - vtedy smotana nestuhne. Ohriatu smotanu odstavíme a pridáme do nej na kúsky nalámanú čokoládu. Miešaním ju rozpustíme. Pripravenú čokoládovú polevu navrstvíme na rezy.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť