NajRecept.sk Dezerty Krémy a polevy 3 tipy na čokoládovú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme
3 tipy na čokoládovú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme
Recept 3 tipy na čokoládovú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   11.9.2020

3 tipy na čokoládovú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme

Už sa Vám určite stalo, že ste napiekli krásnu tortu alebo úhľadné rezy a pri krájaní sa Vám polámala čokoláda a pokazilo to celý dojem.

Suroviny

Variant 1:

100 g
maslo
2-3 lyžice
kakao
1 lyžica
hladká múka
1/2 lyžičky
práškový cukor
5 lyžíc
mlieko
vanilkový extrakt

Variant 2:

150 g
horká čokoláda
1 lyžica
kakao
1 hrnček
cukor
0,5 šálky
voda

Variant 3:

125 ml
smotana na šľahanie
125 g
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Variant 1:
    50 g masla, kakao, hladkú múku, práškový cukor a mlieko privedieme k varu a za stáleho miešania spojíme. Keď máme hmotu rozpustenú, pridáme 50 g masla a vanilku. Ak nám hmota veľmi stuhne, pridáme viac mlieka.
  2. Variant 2:
    Vo vodnom kúpeli rozpustíme 150 g kvalitnej horkej čokolády a pridáme kakao, cukor a 1/2 šálky vody. Zmes ohrievame na miernom ohni kým nezhustne a následne pripravenou čokoládou polejeme tortu alebo rezy.
  3. Variant 3:
    Smotanu na šľahanie ohrejeme v hrnci na miernom ohni, avšak dávame pozor, aby sme smotanu nepriviedli do varu - vtedy smotana nestuhne. Ohriatu smotanu odstavíme a pridáme do nej na kúsky nalámanú čokoládu. Miešaním ju rozpustíme. Pripravenú čokoládovú polevu navrstvíme na rezy.

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár