10-minútové zemiakové knedle bez múky a vajec

Recept 10-minútové zemiakové knedle bez múky a vajec
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak vám ostali zemiaky z obeda, tak určite neprehliadnite tento recept. Tak jednoduché, tak rýchle a tak fantastické zemiakové knedle bez múky a bez vajíčka ste snáď ešte nejedli. So slaninou na vrchu. Ja pridávam k slanine pri smažení i cibuľku. Babička im hovorila žobrácke knedle, pretože sú zo surovín každému prístupných. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

uvarený zemiak
zemiakový škrob
soľ
maslo
cibuľa
slanina

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu a pridáme soľ.
  2. Uvarené zemiaky dáme do misky, buď ich pretlačíme, ako keď pripravujeme zemiakovú kašu, alebo ich nastrúhame na jemnom strúhadle.
  3. Pridáme zemiakový škrob. Škrobu pridávame toľko, aby sme dostali mäkkú zmes, ktorá sa dobre tvaruje a vôbec sa netrhá. Zase nepridávajte toho škrobu príliš veľa. Knedličky by potom boli tvrdé. Na kilo zemiakov ide cca 250 g škrobu.
  4. Cesto nesoľte. Soľ by mohla spôsobiť, že vám cesto bude rednúť pod rukami. Preto solíme len vodu.
  5. Z pripraveného cesta tvarujeme knedličky, ktoré hádžeme do vriacej vody a varíme ich 2 minúty od doby, keď vyplávajú na povrch. Záleží tiež na veľkosti, takže čím väčšie, tým dlhšie varíme. Treba ochutnávať.
  6. Vrch posypeme opraženou cibuľkou a slaninou na masle. Dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť