NajRecept.sk Prílohy Knedle Žemľové knedle Staré pečivo nemusíte vyhadzovať: Ušetrite s našimi tipmi a využite ho aj do ďalších receptov
Staré pečivo nemusíte vyhadzovať: Ušetrite s našimi tipmi a využite ho aj do ďalších receptov
Staré pečivo nemusíte vyhadzovať: Ušetrite s našimi tipmi a využite ho aj do ďalších receptov
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   16.1.2023

Staré pečivo nemusíte vyhadzovať: Ušetrite s našimi tipmi a využite ho aj do ďalších receptov

Zostalo vám staré pečivo, ale neradi vyhadzujete jedlo do koša a chcete ho nejakým spôsobom v kuchyni ešte využiť? Máme pre vás niekoľko tipov a trikov, s pomocou ktorých aj zo starého pečiva vykúzlite špičkové pokrmy, na ktorých si pochutnáte.

Ako využiť staré pečivo? Knedle a strúhanka nie sú jediným riešením

Nakúpili ste si hromadu žemlí či rožkov, ale nestihli ste ich zjesť včas a teraz si kladiete otázku, či ich hodiť do koša? Zadržte. Aj napriek tomu, že pečivo už nie je v najlepšej kondícii, stále sa s ním dá pracovať.

1. Klasickým príkladom sú domáce žemľové knedle, ktoré zo starších žemlí a rožkov chutia oveľa lepšie ako z tých čerstvých.

2. Druhým riešením je samozrejme výroba domácej strúhanky. Aby sme vás ale vyviedli z omylu, staršie žemle a rožky majú oveľa viac možností využitia.

Krutóny, žemlovka aj domáce chipsy

Ak patríte k milovníkom polievok, žemle a rožky sa skvele hodia na prípravu domácich krutónov. Obľúbené je aj ich spracovanie do žemlovky, ale na svoje si prídu aj milovníci slaných jedál. Už ste si niekedy zo starého pečiva pripravili domáce chipsy? Je to ľahké. Žemle a rožky stačí nakrájať na plátky a na chvíľku ponoriť do oleja zmiešaného s vašim obľúbeným korením a následne upiecť v rúre do chrumkava.

Použite staré pečivo na tradičný španielsky migas

Avšak ani starý chlieb nepatrí do koša. Svoje vám o tom povedia Španieli, ktorí pokrm, pôvodne typický pre chudobné španielske rodiny a pastiera na cestách, povýšili na hotový gastronomický zážitok. Reč je o pokrme zvanom migas. Práve jeho hlavnou zložkou je chlieb. Až vám teda nabudúce zostane chlieb, ktorý už nijako nevyužijete, pripravte si doma obľúbený španielsky pokrm, na ktorom si zaručene pochutnáte.

1. Migas - jedlo chudobných Španielov

Toto jedlo je lacné, rýchle a veľmi chutné. Každému z nás občas ostane chleba a toto je dobré využitie. Autor: Romča

Recept nájdete TU

Recept Migas - jedlo chudobných Španielov

Chlebová pizza

Chlieb je obľúbenou súčasťou nášho jedálnička. Dá sa konzumovať na raňajky, obed aj večeru. Dokonca sú Česi takými milovníkmi chleba, že v ňom podávajú aj polievku, čím sa dostávame k ďalšiemu tradičnému receptu – chlebovej polievke. Ale so starým chlebom sa dá aj skvele experimentovať. Kto by nemiloval pizzu? Pripraviť si môžete lacnú a vynikajúcu syrovú pizzu zo starého chleba. Akonáhle ju raz ochutnáte, možno už úplne zanevrite na tú klasickú.

2. Syrová pizza zo staršieho chleba za pár eur

Máte doma starší chlieb a neviete ako ho zužitkovať? Pripravte si jednoduchú, finančne nenáročnú pizzu.

Recept nájdete TU

Recept Syrová pizza zo staršieho chleba za pár eur

Plnka zo starého pečiva aj chlebová omáčka na večeru

Ak je praktickosť jednou z vašich obľúbených vlastností, určite vás nadchne využitie viacerých druhov starého pečiva naraz. Z žemlí, chleba aj rožkov sa dá upiecť netradičná večera. Čo hovoríte na falošnú plnku zo staršieho chleba alebo na chlebovú omáčku? V oboch prípadoch si vystačíte s minimom surovín, ale výsledok bude stáť za to. Využitie starého pečiva v kuchyni je pestré a dá sa z neho pripraviť nielen skvelá večera, ale aj chuťovky k pivu a vínu.

3. Knedle zo staršieho pečiva s petržlenom a oreganom

Vynikajúca príloha - knedle zo staršieho pečiva. K omáčke a mäsu sú naozaj vynikajúce. Autor: Triniti

Recept nájdete TU

Recept Knedle zo staršieho pečiva s petržlenom a oreganom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár